Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

14. 09. 2021. 12:34 >> 12:41
9

DEMOKRATE

"Nećemo da učestvujemo u predstavama"

Odbornici Demokrata bojkotuju današnju sjednicu Skupštine Opštine Cetinje, jer ne žele da daju legitimitet postupcima koalicije DPS-SDP-SD, niti učestvuju u njihovim, kako su kazali, predstavama i vještačkom dizanju tenzija. Oni su poručili građanima Cetinja, da DPS-SDP-SD koalicija danas neće, niti može donijeti bilo kakvu odluku u vezi prenosa prava nad Cetinjskim manastirom, mogu donijeti samo neki zaključak "koji će im služiti jedino da njime mašu i zabavljaju lakovjerne u nerednom periodu do održavanja izbora".

"Danas se, na Cetinju, u sali Skupštine Prijestonice, održava nova predstava u režiji koalicije DPS-SDP-SD, u kojoj su zamislili da se nekih 3-4 sata raspravlja o Cetinjskome manastiru i da im Demokrate i kolege iz opozicije u tome posluže kao sparing partneri. Taj film neće gledati", kazale su Demokrate.

Sva životna pitanja, od suštinskog značaja za Prijestonicu, program razvoja i ostala važna pitanja, kako su kazali,  bačena su u treći plan, a građanima se konstantno serviraju pitanja o nacijama, kanonima, zastavama i grbovima.

"Za današnju sjednicu servirana je rasprava o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom i građani treba da znaju da pokretanje ovog postupka nema ama baš nikakve veze ni sa Crkvom, ni sa Državom, ni sa pravom, već isključivo sa suludom politikom DPS-SDP-SD koalicije i njihovim digitronom za predstojeće lokalne izbore", navodi se u saopštenju.

Oni napominju da aktuelna cetinjska vladajuća koalicija DPS-SD+SDP i njihovi dugogodišnji odbornici, nikada nijesu pokretali ovakav ili sličan postupak proteklih decenija.

"Ovakav predlog nikada nije predat u skupštinsku proceduru, ni od strane lokalne uprave, odnosno gradonačelnika, ali ni od strane bilo kojeg odbornika DPS-SDP-SD kao ovlašćenog predlagača, niti su ikada pokrenuli sličnu građansku inicijativu. To dovoljno govori o pravnom osnovu, namjerama, ali i trenutku pokretanja ovog pitanja - baš nekako nakon pada režima na državnom nivou i uoči lokalnih izbora u Prijestonici", navodi se u saopštenju. 

Smatraju da je nekorektno prema građanima na ovakav način postupati.

"Građani Cetinja, treba da znaju da DPS-SDP-SD koalicija danas neće, niti može donijeti bilo kakvu odluku u vezi prenosa prava nad Cetinjskim manastirom - mogu donijeti samo neki Zaključak koji će im služiti jedino da njime mašu i zabavljaju lakovjerne u nerednom periodu do održavanja izbora", navodi se u saopštenju-  

Oni su kazali da građani Cetinja treba da znaju i da će DPS-SDP-SD koalicija ova pitanja oko nacija, kanona, zastava, grbova rabiti do besvijesti i u narednom periodu, sve do izbora, koristiti svaki skup, svaki istorijski datum, svaki javni nastup za novo dizanje tenzija i stvaranje pometnje.

"Demokrate nastavljaju tamo gdje su stale, bavimo se isključivo pitanjima od životnog značaja za sve građane Cetinja, a lake predstave i programirana dizanja tenzija ostavljamo koaliciji DPS-SDP-SD koju je vrijeme pregazilo", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније