Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

24. 08. 2021. 13:00 >> 13:58
22

PKS

Đukanović da sazove Savjet za odbranu i bezbjednost

Patriotsko komitski savez zatražio je od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića hitno sazivanje Savjeta za odbranu i bezbjednost, povodom, kako navode, alarmantne situacije u koju je državu dovela Vlada Zdravka Krivokapića.

"Vlada je pozvala policijske i oružane snage države Srbije, da vršljaju po suverenoj državi, članici NATO-a i da rade procjene na osnovu kojih će donositi odluke, značajne po mir i bezbjednost svih građana Crne Gore", navode iz PSCG.

Ističu da po članu 130 Ustava Crne Gore, Savjet za odbranu i bezbjednost „analizira i ocjenjuje bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori i donosi odluke za preuzimanje odgovarajućih mjera“.

"Smatramo da aktuelni trenutak u državi zahtijeva da Savjet za odbranu i bezbjednost ne samo da mora zasijedati, nego i da predsjednik države, kao vrhovni komadant Vojske, iako je u tom tijelu u manjini, mora obavijestiti NATO partnere da državom šetaju obučeni i naoružani pripadnici Vojske države koja nije članica Alijanse, kao i zbog ozbiljne sumnje da svojim djelovanjem, mogu proizvesti neželjene sukobe na način da će ih sami provocirati ili učestvovati u istima!", poručili su iz PSCG.

Iz Patriotsko komitskog saveze navode da nemaju nikakvog razloga da vjeruju Dritanu Abazoviću, koji, kao su kazali, stranim medijima servira drugu priču da su „državni organi apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore” a još manje da “Uprava policije u potpunosti ima kontrolu nad svim što se dešava”.

"Posebno kad informacije sa terena govore o vrlo aktivnoj i agilnoj aktivnosti pripadnika stranih služba bezbjednosti, o grupisanju bezbjednosno interesantnih lica i grupa, o umiješanosti određenih svještenika crkve Srbije-a sve u cilju ustoličenja mitropolita te crkve na Cetinju,koji ne priznaje ni crnogorski narod, jezik i crkvu, nego je čisti eksponent velikosrpske ideologije kojoj je posrbljavanje Crne Gore prvi i najveći cilj!", navode iz PSCG.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније