Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 06. 2021. 20:20 >> 20:20

TIMONIJE U NIKŠIĆU

Jačati saradnju na polju kulture i edukacije mladih

Ambasador Francuske Kristijan Timonije izrazio je spremnost za jačanjem saradnje na polju kulture i edukacije mladih na lokalnom nivou.

Kako navode, predsjednik OO Demokrate Nikšić Marko Mitrović primio je Timonijea, tokom njegove radne posjete opštini Nikšić.

Mitrović je pohvalio njegov proaktivni odnos koji se ogleda u kontinuiranoj saradnji sa predstavnicima političkih subjekata, na lokalnom i državnom nivou.

Sagovornici su iskoristili priliku da razmijene mišljenja o državnim, ali i lokalnim temama, sa naglaskom na stanju u zdravstvu i epidemiološkoj situaciji u toj opštini.

Mitrović je upoznao ambasadora sa trenutno stabilnom epidemiološkom situacijom u toj opštini, pohvalivši rad medicinskog osoblja u borbi protiv pandemije korona virusa, istakavši da su naši zdravstveni radnici značajan resurs koji imamo, što potvrđuje činjenica da na današnji dan nema hospitalizovanog slučaja.

Takođe, iskoristili su priliku da razgovaraju o skorašnjim političkim promjenama u toj opštini, formiranju nove vlasti, ali i ambijentu koji je pratio sam izborni proces.

Takođe, Mitrović je izrazio veliku zahvalnost ambasadoru, na donaciji vrijednoj 115.000 eura, koju je Vlada Francuske uputila Crnoj Gori u vidu medicinske opreme.

Ambasador Francuske je izrazio spremnost za jačanjem saradnje na polju kulture i edukacije mladih na lokalnom nivou.

Sagovornici su konstatovali da je njegovanje dobrosusjedskih i međudržavnih odnosa, od veliko značaja za dalji napredak Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније