Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG ]

14. 03. 2021. 20:32 >> 21:13
9

FILIPOVIĆ ZA TVCG

"Najviše gube Nikšićani"

Politički analitičar, Ljubomir Filipović, ocijenio je da posljedica post-avgustovske euforije pažnja regiona u vezi lokalnih izbora u Nikšiću. On je za TVCG kazao da zbog svega najviše gube Nikšićani, koji su, kako je naveo, postali jedna vrsta "pokusnih kunića".

"Pažnja regiona prelila se na Nikšić, ono što mediji iz Srbije to je postalo degutatno, to je već direktno miješanje u političke stvari, a na primjeru jednog grada i vidimo koliko to može izazvati tenzija", ocijenio je Filipović.

Dodao je i da su evropski partneri Crne Gore izrazili zabrinutost zbog strano miješanje u izbore.

"Nadam se da ćemo Nikšićanima dozvoliti sljedeći put da se bavimo pitanjima koja se tiču grada, nijesam čuo da se niko bavio komunalnim problemima", kazao je Filipović na TVCG.

Politički analitičar, Srđan Perić, kazao je za TVCG da se nakon dugog odlaganja smjene vlasti moramo suočavati sa mnogo negativnosti koje potencijalno predstoje u budućim procesima.

On je ocijenio da bi bilo iznenađenje da ne dođe do promjena i u Nikšiću.

"Za mene bi bilo veliko iznenađenje da nikšićka opozicija ne uzme većinu. Ono što je prilično sigurno da će najjača dva  subjekti biti koalicije okupjene oko DF-a i DPS-a, izvjesno je da će treći subjekat biti koalicija okupljena oko Demokrata", kazao je Perić.

Dodao je da će se ili verifikovati trend sa državnog nivoa ili da će doći do preokreta. 


Izvršni direktor CDT-a, Dragan Koprivica, kazao je da je ovaj izborni proces jako važan, prije svega za građane i građanke Nikšića.

"Oni treba da riješe brojne nagomilane probleme koji postoje ne samo u posljednje četiri godine nego mnogo prije", istakao je on.

Koprivica je kazao da je svima poznato u kakvom je stanju Nikšić i kolika je nazaposlenost zastupljena.

Komentarišući izborni proces u Nikšiću istakao je da to nije prirodni proces i da su se neke partije koristile nacionalizmom.

"Jedne partije su dodatno predstavile izborni proces kao dan D, sudbonosni dan, a zapravo svjesno su ekstremizovale izborni proces želeći da na taj način dodatno motivišu birače. Imali su skromne programe i koristili su jednu opasnu alatku-nacionalizam", saopštio je on.

Kako je istakao, upravo to je dovelo do sukoba i tenzija.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније