Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Iva Perović, Radio CG

01. 10. 2024. 12:13 >> 12:14

PAVIĆEVIĆ

Prijave za besplatan prevoz učenika do 15. oktobra

Besplatan gradski prevoz za podgoričke učenike osnovnih i srednjih škola važiće do 30. juna, a zainteresovani se mogu prijaviti do 15. oktobra, kazala je za Radio Crne Gore Ana Pavićević iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada.

Kako je objasnila Pavićević, besplatan prevoz se odnosi na učenike osnovnih i srednjih škola do navršenih 20 godina života, a potrebna dokumentacija za punoljetne korisnike je fotokopija lične karte, a za maloljetne fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvod iz matične knjige rođenih.

"Potreba je i originalna potvrda o pohađanju verifikovane osnovne ili srednje škole na teritoriji glavnog rada, uvjerenje o prebivalištvu ili potvrda o stalnom boravku na teritoriji Podgorice", naglasila je Pavićević.

Zainteresovani mogu da se prijave do 15. oktobra, a odluka o besplatnom prevozu važi do 30. juna.

"Pravo na besplatan prevoz korisnici ostvaruju u periodu od 1. septembra do 30. juna, 10 meseci, s tim što korisnik može o svom trošku produžiti validnost vozne isprave za učenike za mjesece kad nema obezbijeđen besplatni prevoz. Kada je u toku procedura za produženje vozne isprave za učenike osnovnih i srednjih škola, za naradni period preciznije podatke ćemo imati po završetku izdavanja voznih karata", kazala je Pavićević.

Napominje da se cijene voznih karata neće mijenjati za sada, a kako one zavise od vremena obima prevoza, dužine vožnje, tekućeg održavanja, sredstava, oplate, kredita za nabavku novih autobusa, amortizacije, troškova, angažovanja radne snage, u narednom periodu će se u skladu s tim rukovoditi.

Prijave za besplatan prevoz učenika podnose se na šalteru u zgradi Skupštine glavnog rada od ponedjeljka do subote u terminu od 8 do 20 sati i nedjeljom od 8 do 16 sati. Odlukom o besplatnom prevozu obuhvaćeno je svih 27 linija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније