Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

07. 08. 2024. 11:48 >> 11:54
Čitaj mi:

"KLJUČNA KARIKA GRADSKE VLASTI"

Evropski savez samostalno nastupa u Podgorici

Evropski savez će na predstojećim izborima u Podgorici nastupiti samostalno, saopšteno je iz tog saveza.

"Evropski savez kao politička snaga nastala udruživanjem srodnih političkih subjekata i uglednih pojedinaca, te razumijevanja da je u okolnostima sa kojima se Crna Gora i Podgorica suočavaju udružen nastup najefikasniji put do trijumfa evropskih politickih snaga, na predstojećim izborima u Podgorici nastupiće samostalno", navodi se u njihovom saopštenju. 

Kako su kazali, na sastancima izbornog štaba konstatovan je izuzetno kvalitetan rad odbornika Evropskog saveza (SD, SDP, LP) u podgoričkom Parlamentu, koji su se posebno izdvojili nivoom političke kulture, argumentovanim ukazivanjem na brojne probleme u funkcionisanju Glavnog grada i predlaganjem konkretnih rješenja u pravcu unapređenja položaja brojnih građana Podgorice.

"Uostalom, odbornici Evropskog saveza bili su i inicijatori skraćenja mandata podgoričkog Parlamenta, kako bi se izaslo iz ogromne krize u funkcionisanju lokalne uprave koja ima veoma ozbiljne posljedice na brojne segmente u Podgorici. Ideja ukrupnjavanja na političkoj sceni, odnosno formiranja nadstranačke progresivne političke platforme naišla je na veliku podršku nestranačkih intelektualaca i građanskih aktivista, koja iz dana u dan raste što ovaj savez čini jedinstvenom političkom ponudom na aktuelnoj političkoj sceni", navode u saopštenju. 

Formiranjem izbornog štaba donijeta je i odluka o započinjanju predizborne kampanje, koja će, kako navode, u Podgorici biti fokusirana na hitnu potrebu da grad postane čistiji, zeleniji, komunalno opremljeniji, saobraćajno sređeniji, kulturno bogatiji.

"Da se unaprijede socijalni servisi i pruži adekvatna podrška ranjivim kategorijama; da se donosioci odluka bave dinamičnim razvojem grada, a ne ideološkim porivima i revizionizmom; da se poboljša efikasnost administracije koja mora biti istinski servis građana; da Podgorica ima bolje javno zdravstvo i obrazovanje; da se unaprijedi sportska infrastruktura, izgrade nova dječja igrališta i šetališta; da se njeguje staro i autentično podgoričko, odnosno titogradsko, a razvija novo i savremeno; da struka, znanje i iskustvo nadjačaju uskopartijske apetite; da se konstantno unapređuje poslovni ambijent, stimuliše preduzetništvo i razvija poljoprivreda; da se mladima gradski ambijent učini boljim za rad i za provod, a najstarijima pruže uslovi života koje zaslužuju; odnosno na ključni cilj, a to je da Podgorica bude bolje i kvalitetnije mjesto za život sugrađanki i sugrađana", navode iz Evropskog saveza.

Na tom fonu se, dodaje, kreira i izborni program, koncipira medijska i terenska kampanja i priprema izborna lista, jer će, poručuju, Evropski savez u Podgorici ponuditi konkretan i realno ostvariv program, kao i ljude sa ličnim i profesionalnom integritetom koji će biti istinska garancija realizacije programa.

"Podgorica će nakon 29. septembra biti grad za primjer, a Evropski savez, kao nadstranačka platforma koja želi da okupi što veći broj onih koji istinski žele dobro svim građanima Glavnog grada, će biti jedna od ključnih karika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Podgorici nakon predstojećih izbora", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније