Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Maja Radunović [ Radio CG ]

09. 07. 2024. 07:13 >> 07:13

GLAVNI GRAD

Građani se žale na nesrazmjerne račune za vodu, isključenja za dug preko 100 eura

Nepredviđeni troškovi negativno utiču ne samo na finansije, nego i na zdravlje. Među sugrađanima koji su se žalili na nesrazmjerne račune u odnosu na potrošnju vode je i Aleksandar Blagojević, koji živi u stambenoj zgradi. Iako ima svoj vodomjer, anomalije se pojavljuju, kako kaže, iz mjeseca u mjesec.

“Prije dva mjeseca mi je stiglo kao da sam potrošio 22 kubika vode, što je nelogično s obzirom na to da živim u stanu u kojem do četiri sata prije podne nema nikoga, poslije toga sa familijom sam naravno tu, ali nemoguće je da se tolika količina vode potroši za mjesec dana”, kaže Blagojević

 Mjesec nakon toga mu dolazi račun da je potrošio sedam kubika.

“Međutim, ponovo mjesec nakon toga mi dolazi račun da sam potrošio 19 kubika. Način života nisam promijenio da bih potrošio više nego prethodni mjesec, dakle svaki mjesec je isto što se tiče toga, tako da me zanima kako može doći do tolikih oscilacija u računima za vodu iz mjeseca u mjesec”, kazao je Blagojević.

 Šta u tim slučajima preduzeti pojašnjavaju nadležni u podgoričkom preduzeću Vodovod.

“U slučaju uvećanih računa potrošači imaju mogućnost podnošenja pisanog ili elektronskog zahtjeva za reklamaciju službi korisničkog servisa, kako bi se sagledao razlog uvećanog računa za usluge vodosnabdijevanja”, kazali su iz Vodovoda.

Ukupna dugovanja za utrošenu vodu u glavnom gradu premašuju tri miliona 400 hiljada eura, od čega domaćinstva duguju dva miliona 800 hiljada. Pitali smo nadležne u podgoričkom Vodovodu u kojim slučajima se isključuju domaćinstva sa mreže.

“Potrošači sa stambenog sektora se prosljeđuju na isključenje kada dostignu dug od 50 eura, nezavisno od broja neplaćenih računa, dok se kod fizičkih lica u privatnom sektoru i u sektoru privrede isključenja sprovode uglavnom kod dugovanja preko 100 eura ili nakon trećeg neplaćenog računa”, kažu iz Vodovoda.

Novom odlukom predviđeno je da nakon isključenja sa mreže ponovno priključenje Podgoričko preduzeće vodovod naplaćuje 52 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније