Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.L.B.

14. 02. 2024. 15:26 >> 15:26
Čitaj mi:

ODGOVOR DIREKTORA

Rukovodstvo "Zelenila" nije prepreka djelovanju USSCG

Gradsko preduzeće “Zelenilo” otvoreno za sve građane, kao i za predstavnike sindikalnih organizacija i ostala treća lica, ali uz poštovanje jasno definisanih procedura i internih akata koja su na snazi od 2021. godine, poručio je izvršni direktor preduzeća Petar Krivokapić.

On je reagovao povodom jučerašnje izjave Unije slobodnih sindikata (USSCG), iz koje je saopšteno da je Krivokapić zabranio ulazak u krug preduzeća“Zelenilo”generalnom sekretaru Unije Srđi Kekoviću.

“Na takav način, ne može biti sporno ni prisustvo gospodina Kekovića ispred USSCG, da je isto bilo najavljeno u skladu sa odredbama Kolektivnog ugovora Zelenila i Pravilima kućnog reda koja definišu boravak trećih lica u krugu Društva, posebno nakon završenog radnog vremena. Međutim, to nažalost nije učinjeno od strane organizatora skupa”, navodi Krivokapić u izjavi za medije.

Kada je riječ o najavljenim aktivnostima USSCG i novog sindikata, Krivokapić poručuje da rukovodstvo nije i neće biti prepreka njihovom djelovanju, već pouzdan partner u svim daljim fazama rada i razvoja Društva.

“Isto tako, treba imati u vidu da se proces optimizacije rada, racionalizacije neproduktivnih troškova i transformacije „Zelenila“ opterećenog dugovima u modernog, profitabilnog i operativnog učesnika tržišta neće i ne može zaustaviti, već će taj važan proces biti završen uz strogo poštovanje zakonskih normi. Vjerujemo da će novi sindikat, kao što to čini reprezentativni sindikat Društva, biti partner na toj zajedničkoj misiji”, ističe Krivokapić.

Kada je riječ o radničkim pravima, kako navodi, dovoljno je ukazati da je preduzeće uspješno i u najkraćem roku primijenilo odredbe novog Granskog kolektivnog ugovora (GKU) za stambenu i komunalnu djelatnost, uz aneksiranje Kolektivnog ugovora, čime su značajno uvećane zarade svim zaposlenima, a posebno operativnom sektoru.

Kako kaže Krivokapić, pored toga na izmaku prethodne godine svim zaposlenim isplaćen je i rekordan iznos zimnice.

”Sa druge strane, od dolaska novog menadžmenta krajem juna prošle godine – Društvo je napravilo radikalan zaokret kada je u pitanju odgovorno i domaćinsko upravljanje, pa smo od minusa od 267 hiljada eura i dugovanja prema dobavljačima od 120 hiljada eura, danas u situaciji da na računima kompanije imamo preko 500 hiljada eura novca građana i 0 eura dugovanja. Tekuća godina biće rekordna u dijelu investicionih aktivnosti Društva”, poručio je Krivokapić.

On kaže i da je “Zelenilo” napravilo iskorak i u dijelu korišćenja obnovljivih izvora energije, kroz postavljanje solarnih panela, kupovinu štedljivih električnih vozila uz subvencije Ekofonda.

“Kroz razgovore sa Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) razmatramo mogućnosti izgradnje prvih agro-solarnih panela na čak 12 hektara rasadnika Društva, koji bi generisali veliki profit za ovo Društvo i Glavni grad. Određene su i lokacije za otvaranje novih Gradskih cvjećara i drugih prodajnih objekata, zarad boljeg plasiranja proizvoda kompanije, a i započeti brojni drugi projekti kojima se jača tržišna pozicija „Zelenila“, koje je bilo opterećeno lošim upravljanjem”, zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније