Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Б.Ч.Ј.

21. 12. 2022. 16:51 >> 16:48

PODGORICA DOBIJA NOVO GROBLjE

Pri kraju izgradnja pet kapela na groblju na Ćemovskom polju

Privode se kraju radovi na izgradnji pet kapela, gdje će biti i komemorativni trg, a kroz dvije faze izgrađena je saobraćajnica dužine skoro kilometar, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Zahvaljujući angažovanju kolega iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice kroz dvije faze izgrađena je saobraćajnica dužine skoro 1 km", kazao je Vuković.

Vuković je sa saradnicima obišao radove na izgradnji novog groblja na Ćemovskom polju.

"U pitanju je jedan vrlo složen projekat koji osim grobnica u prvoj fazi, njih 219, podrazumijeva izgradnju cijelog niza saobraćajnica, velikog parkinga, objekta koji će biti komercijalnog karaktera, a privode se kraju radovi na izgradnji pet kapela, gdje će biti i komemorativni trg, tako da će Podgorica dobiti novo groblje, onako kako treba i dolikuje jednom modernom evropskom glavnom gradu", kazao je Vuković.

On je kazao da ukupna vrijednost radova na izgradnji novog groblja iznosi oko 2 miliona eura, pri čemu, kako je naveo, treba imati u vidu da je, s obzirom na lokaciju, novo groblje trebalo i infrastrukturno opremiti, odnosno dovesti modernu saobraćajnicu, što su, kako je kazao, i učinili.

"Zahvaljujući angažovanju kolega iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice kroz dvije faze izgrađena je saobraćajnica dužine skoro 1 km", kazao je Vuković. On je dodao da će, kada se sve sabere, vrijednost radova iznositi 3,7 miliona eura, što kako je kazao, dovoljno govori koliko je projekat bio ambiciozan.

Direktor gradskog preduzeća Podgrebne usluge d.o.o. Srđan Miljanić podsjetio je da prva faza radova podrazumijeva izgradnju pet kapela, komercijalno-ekonomski blok, 68 parking mjesta, te da će se u komercijalno-ekonomskom bloku naći prodavnica pogrebne opreme, cvjećare i potrebne kancelarije za rad, te da očekuje da će radovi bit završeni u narednih desetak dana.

"Ukupna površina novog gradskog groblja iznosi 296.000m2, a biće izgrađeno 18412 grobnica ili 39.369 grobnih mjesta. Napominjem da se realizacija ovog projekta odvijala u vrlo izazovnom periodu, počevši od pandemije koronavirusa, naglog skoka cijena građevinskog materijala, te obustavu radova od nekih dvadesetak dana, nakon čega je uslijedio i duži kišni period. Da nije bilo uticaja faktora koji su usporili planiranu dinamiku, radovi bi već bili završeni", kazao je Miljanić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније