Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

П.Р.

07. 10. 2022. 15:00 >> 15:00

MINISTARSTVO PROSVJETE

"Sprovodimo aktivnosti na stvaranju uslova za izgradnju OŠ 'Vladimir Nazor'"

Ministarstvo prosvjete na čelu sa ministrom Miomirom Vojinovićem sprovodi intezivne aktivnosti na stvaranju uslova za izgradnju nove OŠ "Vladimir Nazor", saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Poslije više od godinu i po dana neopravdanog odugovlačenja u sprovođenju procedura izbora idejnog rješenja i projektanta za izgradnju škole, ministar je sa svojim timom u kratkom roku na odgovoran, sistematičan i zakonit način, radio na rješavanju naslijeđenog problema sa kojim se suočavaju učenici i roditelji učenika Osnovne škole 'Vladimir Nazor' u Podgorici", navode u saopštenju.

Podsjećaju da je u avgustu potpisan ugovor o donaciji idejnog rješenja, a 26. septembra ove godine i ugovor o donaciji glavnog projekta. Sredstva za realizaciju izgradnje obezbjeđena su iz kredita Evropske investicione banke.

"Još jednom podsjećamo javnost da je ova administracija Ministarstva prosvjete, na čelu sa ministrom Vojinovićem, potpisala sa EIB-om nedostajuća akta za realizaciju aktivnosti po kreditnom aranžamanu, te konačno ispostavilo implementacionu strukturu projekta i uvelo konsultanta koga je obezbijedila Banka za ovaj projekt. Osnovni ugovor, podsjećamo, potpisan je 2019. godine, a ministar Vojinović je potpisao i oba ugovora o donaciji, iako su pregovori u vezi sa donacijom idejnog rješenja i glavnog projekta započeti i vođeni tokom ranije administracije", dodaju u saopštenju.

Donator glavnog projekta je projektantski Biro 81000, d.o.o. iz Podgorice, koja je ujedno kreator i idejnog rješenja za ovu školu.

"Danas je potpisan ugovor za izvođenje geomehaničkog ispitivanja tla i sačinjavanje elaborata, što je osnov da projektanti započnu posao na izradi glavnog projekta",zaključili su saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније