Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B.

22. 06. 2022. 08:38 >> 19:03
1

BAROVIĆ

Potrebna hitna revizija planske dokumentacije za Goricu

Sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada, Miljan Barović podržao je protest građana na Gorici, zbog izgradnje objekta na toj lokaciji. Apelovao je na upravu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da pristupi hitnoj reviziji planske dokumentacije na padinama Gorice.

"Ponovo iskazujem spremnost Glavnog grada da se nastave pregovori sa investitorima u smislu razmjene urbanističke parcele za odgovarajuće urbanističke parcele na području Glavnog grada i takođe podsjećam javnost da je Glavni grad u toku prošle godine podnio inicijativu nadležnom Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da se pristupi hitnoj reviziji planske dokumentacije na padinama brda Gorice i da se zabrani građenje na određenim urbanističkim parcelama", kazao je Barović.

On je dodao da odgovor još uvijek nije stigao na adresu Glavnog grada.

"Nažalost, mi taj odgovor još uvijek nijesmo dobili, zbog čega apelujemo na novu upravu Ministarstva da postupi po ovoj inicijativi i da pristupi hitnoj reviziji ove planske dokumentacije", kazao je Barović.

Podsjetio je da su imali komunikaciju sa investitorima na ovoj urbanističkoj parceli i ti su pregovori trajali četiri mjeseca i u tom periodu su pokušali da investitorima ponude adekvatne atraktivno urbanističke parcele na područjima glavnog grada, ali pregovori nijesu urodili plodom.

"Još jednom, iskazujemo spremnost da nastavimo te pregovore u cilju zadovoljenja javnog interesa", poručio je Barović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније