Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.Č.J.

16. 06. 2022. 11:32 >> 11:30

URA POZIVA

"Grad da spriječi gradnju nove zgrade na Gorici razmjenom parcela"

Iz Građanskog pokreta URA pozvali su gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i Glavni grad da spriječi gradnje nove zgrade na Gorici i predložili da se dogovori razmjena parcela.

"Kako pripreme za izgradnju nove stambeno-poslovne zgrade na Gorici uveliko teku, u urbanizovanom dijelu brda koji nije potpao pod zaštitu Studije, a kako bi realizacija tog projekta svakako narušila reljef brda i produbila komunalne probleme, pozivamo gradonačelnika Podgorice i Glavni grad da u što kraćem roku sjednu za sto sa investitorima, prije započinjanja bilo kakve gradnje i dogovore razmjenu parcela, kako bi se sačuvao i pošumio taj dio našeg najznačajnijeg brda", ukazala je podgorička URA.

Iz GP URA dodaju da su ranije ukazivali na naslijeđenu "katastrofalnu plansku dokumentaciju, koja je po obodima Gorice ucrtavala brojne stambeno-poslovne objekte", po kojoj sada započinje realizacija novog projekta koji bi po pokretu URA dodatno devastirao već devastirano brdo.

"Istina je da je investitor prikupio svu neophodnu dokumentaciju i da izgradnju objekta može započeti u skladu sa lošim Zakonom i još gorim planom. Ali se sve to može preduprijediti i riješiti, u korist Grada, građana i samog investitora, ukoliko gradonačelnik i rukovodstvo gradske uprave pronađu drugu parcelu, kako je urađeno u slučaju gradnje ispod Ljubovića", ukazala je URA.

U pokretu URA dodaju da je vrijeme značajan faktor i da svako odlaganje razgovora Grada sa investitorima, znači ulaganje novca u pripremne radove, kidanje brda i komplikovanje kasnijeg dogovora.

"Vjerujemo da će i investitori, ali i Grad, umjeti da prepoznaju značaj hitnog rješavanja ovog pitanja iz kojeg svi - zajedno sa građanima Podgorice - možemo izaći kao pobjednici", ukazala je podgorička URA.

Stambeno-poslovna zgrada, za koju je predata prijava gradnje, nalazi se u nepošumljenom i urbanizovanom dijelu brda u ulici Vaka Đurovića, dok URA smatra da se i taj dio Gorice mora zaštititi od dalje gradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније