Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

T.G. [ Glavni grad ]

27. 05. 2022. 12:39 >> 12:37

JANKOVIĆ ISTAKAO

"Spremno dočekujemo požarnu sezonu"

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica spremno dočekuju požarnu sezonu, kako sa aspekta materijalno-tehničkih sredstava, tako i u broju vatrogasaca, navodi se u saopštenju.

Komandir Službe zaštite Goran Janković istakao je da su ovog ljeta pored redovnog sastava naših pripadnika angažovana i lica koja će takođe tokom ljetnje sezone pokrivati određeni dio teritorije glavnog grada.

„Ono što je zaista dobro je da smo u samoj pripremi požarne sezone odradili veliki posao kada je u pitanju hidrantska mreža, javna preduzeća i kada je konkretno u pitanju čišćenje brda Gorica. Pripadnici su u saradnji sa ostalim gradskim službama odradili kompletno čišćenje, uklanjanje zaostalog biljnog materijala koji je stradao u prošlogodišnjem požaru", istakao je Janković.

On je kazao da će vrlo brzo dobiti najsavremeniju i najmoderniju opremu kada je u pitanju lična zaštitna oprema, odnosno odijela za prilaz vatri i najavio da će ova služba uskoro dobiti još jedno vozilo.

„Očekujemo dolazak jednog vozila za brze intervencije koje će služiti za tehničke intervencije i za saobraćajne nezgode. Pored ovih vozila izvršili smo i nabavku određene opreme koja se tiče zaštite od požara, tako da zaista mogu reći da ovu sezonu dočekujemo spremno i da ćemo, kao i u prethodnom periodu dati maksimum, a sve u cilju očuvanja , prije svega javnih površina i svih onih prirodnih dobara koja se nalaze na teritoriji Podgorice“, poručio je Janković.

Podsjećamo, požarna sezona u Podgorici obično počinje sredinom juna i prvih dužih sušnih perioda, a Služba zaštite i spašavanja raspolaže sa najvećim brojem vozila od svog osnivanja.

Osim višegodišnjeg posvećenog rada na unapređenju kapaciteta i efikasnosti rada službe, zbog čega je ona jedna od najboljih i najopremljenijih u regionu, neophodno je da građani pokažu maksimalnu odgovornost u predstojećim mjesecima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније