Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Mina, Portal RTCG ]

24. 10. 2024. 12:08 >> 13:29
Čitaj mi:

JEDNOGLASNO

Ustavni sud odbio žalbu Pokreta Naprijed da se ponovo glasa u Doljanima

Ustavni sud odbio je žalbu Pokreta Naprijed, koji je tražio ponavljanje izbora na biračkom mjestu u podgoričkom naselju Doljani.

Odluka je, kako je potvrđeno agenciji MINA, donijeta jednoglasno, uz saglasno izdvojeno mišljenje predsjednice Ustavnog suda Snežane Armenko.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je za Portal RTCG da toj instituciji još nije stiglo bilo kakvo obavještenje o ovom zahtjevu, odnosno dopis.

Podsjetimo, Pokret Naprijed podnio je Ustavnom sudu 14 žalbi na rješenja Državne izborne komisije kojima su odbijeni prigovori dostavljeni na izborni dan 29. septembra, a koje je prethodno odbila i Izborna komisija Glavnog grada.

Tom političkom subjektu je za prelazak cenzusa na podgoričkim izborima nedostajalo oko 200 glasova.

Ustavni sud nije donio odluku po pitanju žalbi nosioca liste koalicije Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad na izborima u Kotoru, Vladimira Jokića, koje se odnose na biračka mjesta Mirac i u Prčanju.

Ta odluka nije donijeta zato što je u glasanju bilo 3:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније