Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

25. 10. 2024. 17:04 >> 17:04

Plan pripreme zimske SEZONE

Podsticajne mjere opštinama na sjeveru za unapređenje zimske ponude

Vlada je donijela Plan pripreme zimske turističke sezone 2024/2025. godine, saopšteno je nakon sjednice. Ministarstvo turizma u saradnji sa NTO CG definisalo je podsticajne mjere za pomoć u pojedinim opštinama na sjeveru u realizaciji manifestacija, diverzifikaciji i unapređenju ponude, marketinških aktivnosti, poboljšanje avio dostupnosti.

 

Cilj izrade ovog dokumenta je povezivanje učesnika na svim nivoima, kako bi se omogućila nesmetana priprema i odvijanje turističke sezone, što bi rezultiralo povećanjem kvalitativnih, kvantitativnih i finansijskih efekata. U krajnjem, cilj je povećanje nivoa satisfakcije turista, turističke privrede i domaćeg stanovništva, kao nezaobilaznog aktera održivog turističkog razvoja.

Planom su definisane aktivnosti koje će institucije i privredni subjekti, direktno i indirektno uključeni u pripremu sezone, kako na nivou države, tako i na lokalnom nivou, realizovati prije i tokom zimske turističke sezone.

"I dalje je evidentno da u pojedinim opštinama na sjeveru nedostaje inicijativa za organizovanje događaja koji će privući turiste, kao i kapaciteta za smještaj turista, što su ograničavajući faktori razvoja prostora kao cjelogodišnje turističke destinacije. Ovaj problem je prepoznat u prethodnom periodu pa je Ministarstvo turizma u saradnji sa NTO CG definisalo podsticajne mjere za pomoć u realizaciji manifestacija, diverzifikaciji i unapređenju ponude, marketinških aktivnosti, poboljšanje avio dostupnosti i dr.", navodi se u saopštenju.

Zimska turistička sezona na sjeveru prvenstveno se bazira na infrastrukturnim uslovima u ski centrima. Zbog toga je neophodno raditi na unapređenju postojeće ponude, razvojem i diverzifikacijom novih proizvoda odnosno sadržaja, kako bi dodatno animirali posjetioce u slučaju nedostatka sniježnih padavina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније