Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Agencija CG News ]

18. 09. 2024. 12:47 >> 13:15
Čitaj mi:

"lokalna uprava spremno dočekuje zimsku sezonu"

Abazović: Sezona na Žabljaku bolja od prošlogodišnje

Sezona na Žabljaku bolja je od prošlogodišnje, maj i jun mjesec bili su za 15 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu dok je u julu i avgustu bilo oko 10 odsto više gostiju, kaže Stojan Abazović direktor Turističke organizacije Žabljak.

„Posjeta je u septembru krenula jako dobro ali je zbog lošijih vremenskih prilika bilo dosta otkazivanja ali ukoliko vrijeme bude lijepo imaćemo dobru i jesenju sezonu“ smatra on.

Koncert Alena Islamovića u čast obilježavanja Dana opštine, kruna je manifestacija i događaja za ovu sezonu dok je za period pred nama u lokalnoj turističkoj organizaciji planiraju realizaciju manjih događaja.

„Možemo reći da kada je riječ o organizaciji događaja, kulturnih, spotrskih, zabavnih, ovo je zasigurno bila najuspješnija sezona do sada. Sada je vrijeme za pojačanu promotivnu aktivnost već za narednu godinu i u toku je planiranje posjete sajmovima kao i online kampanja“, kaže Abazović.

I ove godine, ističe on, u planu je da tokom zimske sezone Žabljak ima sadržaje koji koji upotpunjuju ponudu grada poput klizališta dodajući da je neophodno da se konacno relizuje projekat vještačkog osnježavanja kako sezona ne bi zavisila od količine snježnih padavina.

I predsjednik Opštine Radoš Žugić smatra da je turistička sezona opravdala očekivanja ističući da prema podacima lokalne Turističke organizacije i izdavalaca smještaja broj noćenja koji je zabilježen na Žabljaku daje za pravo da kažemo da je sezona bila uspješna.

„Obilježavanje Dana Opštine Žabljak je prilika da napravimo rekapitulaciju onoga što je urađeno u predhodnom periodu. Tokom ove godine urađeno je zaista mnogo, od ulaganja na polju infrastrukture, 3 miliona kapitalnog budžeta i 5 miliona ulaganja sa nivoa države daju nam za pravo da budemo i više nego zadovoljni“, kaže Žugić.

On ističe da je lokalna uprava pored ulaganja u lokalnu infrastrukturu nastojala da Žabljak bude jedan kulturni i turistički centar na sjeveru Crne Gore te da su podržali sve događaje i manifestacije koje su organizovale Turistička organizacija i Centar za kulturu.

Povećanje posjete Žabljaku prate i ulaganja u infrastrukturne projekte i Opština ima jasan plan investicija i ulaganja za naredni period.

„Mi već sada imamo pripremljenu projektnu dokumentacuju koja će nam omogućiti da u narednoj godini realizujemo jedan značajan broj infrastrukturnih projekata iz oblasti vodosnabdijevanja koje se pokazuje kao zaista veliki problem ali uprkos tome ljetos nismo imali ni jedan dan restrikcija, iako je bila jedna od najsušnijih godina u proteklih nekoliko decenija. Adaptirali smo i modernizovali glavnu gradsku saobraćajnicu a sledeće godine jedan od glavnih projekata biće nam izgradnja gradske garaže sa 104 parking mjesta i izgradnja novog Trga Durmitorskih ratnika, kako bi Žabljak dobio mjesto okupljanja po uzoru na turističke centre regiona“, rekao je Žugić.

On je istakao da lokalna uprava spremno dočekuje zimsku turističku sezonu dodajući da ih zima neće „iznenaditi“.

„Konstanstna ulaganja u mehanizaciju komunalnog preduzeća i održavanje postojeće čini da spremno dočekamo zimsku sezonu“, kazao je Žugić.

Kraj ljetnje turističke sezone krunisan je koncertom regionalne muzičke zvijezde Alena islamovića, kome je ovo prvi nastup na Žabljaku i ujedno i prvi put da boravi u ovom turističkom centru.

„Zaista sam oduševljen prirodom i onim što sam uspio da vidim. Prošetao sam do Crnog jezera, prekrasna planina, dobar čist zrak i nema ništa ljepše od boravka u ovakvom ambijentu“ kazao je Islamović koji je publiku na Žabljaku zabavljao skoro 2 sata uz svoje hitove i muziku Divljih jagoda i Bijelog dugmeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније