Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

29. 08. 2024. 07:18 >> 07:18
Čitaj mi:

državni trezor

Zbog presuda protiv države isplaćeno 5,5 miliona

U periodu od početka aprila do kraja juna ove godine, sa glavnog računa Državnog trezora po osnovu izvršnih presuda, rješenja o izvršenju u odnosu na nepostupljena rješenja odnosno fakture, isplaćeno je ukupno 5.528.846,60 eura, pokazali su podaci Ministarstva finansija i Direktorata državnog trezora.

U izvještaju objavljenom na sajtu Vlade koji potpisuje Zaštitnica imovinsko pravnih interesa, Bojana Ćirović, navodi se da je Zaštitnik u II kvartalu ove godine ukupno primio 2.787 tužbi kojima su pokrenuti parnični postupci pred Osnovnim sudovima u Crnoj Gori, Privrednim i Vrhovnim sudom Crne Gore.

Od ukupnog broja primljenih tužbi, kancelarija Zaštitnika u Podgorici primila je 1.317 tužbi u postupcima vođenim pred Osnovnim sudom u Podgorici, Nikšiću, Cetinju i Danilovgradu i Privrednim sudom, dok je kancelarija u Kotoru zaprimila 398 tužbi (postupci pred Osnovnim sudom u Kotoru, Herceg Novom, Boru i Ulcinju).

Tačno 1.072 tužbe primila je kancelarija u Bijelom Polju (postupci vođeni pred Osnovnim sudom u Bijelom Polju, Kolašinu, Beranama, Pljevljima, Žabljaku, Plavu i Rožajama). U odnosu na I kvartal, broj zaprimljenih tužbi u ovom kvartalu uvećan je za 100 odsto.

U izvještaju se navodi da je Zaštitnik primio i postupao u ukupno 2.768 predmeta, postupao u 594 pokrenuta upravna postupka pred nadležnim PJ Uprave za katastar i državnu imovinu, Komisijama za povraćaj i obeštećenje, kao i sporovima pred Upravnim sudom (u kancelariji u  Podgorici 325, Bijelom Polju 181 i Kotoru 88 postupaka), izjavljujući žalbe, dajući potrebna izjašnjenja i podnoseći tužbe Upravnom sudu.

Građanskih predmeta u II kvartalu 2024. godine bilo je 563 (u kancelariji u Podgorici 186, konceloriji u Bijelom Polju 61, kancelariji u Kotoru 316). 

Zaštitnik je, takođe, na zahtjev državnih organa koje zastupa u drugom kvartalu dao 22 pravna mišljenja iz različite vrste pravne problematike.

Formirano je ukupno 454 predmeta iz oblasti zaštitničke uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније