Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

01. 08. 2024. 17:47 >> 17:49
Čitaj mi:

ŠAHMANOVIĆ sa predstavnicima bivših zaposlenih Rudniku Boksita

Nastaviti razgovore i ubrzati aktivnosti do pronalaska optimalnog rješenja

Situacija sa potraživanjima i ostvarivanjem prava bivših zaposlenih u AD Rudniku Boksita NK nije jednostavna i problemi se nijesu riješili već više od decenije, međutim i resorno ministarstvo i Vlada Crne Gore će u saradnji i kroz pregovore sa predstavnicim bivših zaposlenih i stečajnim upravnikom nastaviti da traži optimalan model koji će omogućiti radnicima da riješe dugogodišnji problem, zaključak je današnjeg sastanka ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića sa predstavnicima bivših zaposlenih.

Predstavnici bivših zaposlenih su upoznali Šahmanovića sa tokom događaja i trenutnom situacijom, sa raznim pravnim izazovima i problemima na koje su nailazili tokom pokušaja da ostvare svoja prava.

Sastanku je takođe prisustvovao i stečajni upravnik koji je predstavio hodogram aktivnosti koje, u skladu sa zakonom, treba sprovesti u narednom periodu.

Kako bi u realnim okvirima rješavali ovu situaciju, Šahmanović je predložio predstavnicima bivših zaposlenih da svi budemo racionalni i razumni, da radnici razmotre opciju da prekinu proteste, kako bi se dalo prostora i vremena da stečajni upravnik sprovede zakonom propisane procedure.

Imajući u vidu težinu i složenost problema sa kojima su suočeni bivši radnici dogovoreno je takođe da se Šahmanović sjutra sastane i razgovara sa bivšim zaposlenima rudnika Boksita na platou Seoce.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније