Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

25. 07. 2024. 13:16 >> 13:16
Čitaj mi:

fond

Otvoren javni poziv za Program za provjeru inovativnog koncepta

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je danas javni poziv za Program za provjeru inovativnog koncepta, čija je ukupna vrijednost 350 hiljada eura.

“Ovaj program je osmišljen s ciljem da podrži inovacije u ranoj fazi istraživanja, omogućavajući osiguranje pred komercijalnog kapitala za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnih koncepata, te jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora i naučno-istraživačkih institucija za istraživanje, razvoj i inovacije”, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost raspisanog poziva iznosi 350 hiljada EUR, sa individualnim grantovima u rasponu od 20 hiljada eura do 40 hiljada eura.

Javni poziv i potrebna dokumentacija za prijavu dostupni su na sajtu Fonda www.fondzainovacije.me.

“Prihvatljivi podnosioci u okviru ovog Programa su preduzeća koja spadaju u kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i naučno-istraživačke organizacije”, navodi se u pozivu.

Program će podržati projekte u ranoj fazi tehnološke spremnosti, od TRL3 do TRL4, s fokusom na projekte s jasno definisanim očekivanim rezultatima.

Direktorica Fonda za inovacije, Bojana Femić Radosavović, naglasila je važnost ovog programa.

“Inovacije su ključ za ekonomski razvoj i konkurentnost. Ovim programom se finansira rana faza razvoja ideje, koja treba da pokaže da li je isplativo ulagati u dalji razvoj te ideje i da li ona ima komercijalni kapacitet. Zato se konkursom obezbjeđuje finansiranje projekata visokog tehnološkog rizika. Uspješni projekti daju investitorima sigurnost da je postupak tehnički izvodljiv i da je prototip funkcionalan”, rekla je Femić Radosavović.

Prijave se podnose do 30. septembra do 15 sati putem portala Fonda na www.programifonda.me. Fond organizuje Info dan o ovom pozivu, koji će se održati u online formatu putem Zoom aplikacije, 1. avgusta od deset sati.

Tokom online Info dana, biće predstavljeni detalji programa i pružena uputstva za ispunjavanje prijava. Link za prisustvo biće objavljen na web sajtu i društvenim mrežama Fonda.

Pored toga, svi zainteresovani za podršku mogu se pridružiti online Otvorenim vratima, koja se održavaju svake srijede od devet do deset sati, takođe putem Zoom-a.

Za dodatne informacije, zainteresovani mogu kontaktirati Fond putem mejla na poc@fondzainovacije.me, ili telefonom na broj 020 653 891.

“U Fondu za inovacije Crne Gore vjerujemo da svaka inovacija donosi korak naprijed ka prosperitetu i razvoju naše zajednice. Srdačno vas pozivamo da zajedno gradimo inovativnu budućnost”, zaključuje se u pozivu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније