Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Mina ]

12. 07. 2024. 15:33 >> 15:33

USSCG

"Poslanici da ne glasaju za amandman na Zakon o državnoj imovini"

Izvršni odbor Unije slobodnih sindikata (USSCG) pozvao je poslanike da ne glasaju za amandman na Predlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj imovini kojim se, kako su ocijenili, otvara novi prostor za devastiranje državne imovine.

“Imajući u vidu da Crna Gora spada među zemlje sa najmanjom geografskom površinom, a posebno činjenicu da smo prethodnih decenija omogućavali takozvanim strateškim investitorima da za beznačajne rente dođu u posjed nekih od najvrednijih lokaliteta u našoj zemlji, posebno na obali, ovakav amandman bi značio dodatno odricanje od jednog od najznačajnijih resursa sa kojim raspolažemo i kao takav je u suprotnosti sa nacionalnim interesima”, navodi se u saopštenju.

Iz USSCG smatraju da taj predlog treba posmatrati na način da omogućavanjem sticanja vlasništva na nepokretnosti koja je izgrađena na državnoj zemlji država za sva vremena gubi mogućnost daljeg raspolaganja sa tim zemljištem.

“Stoga, Izvršni odbor USSCG apeluje na predlagača amandmana na član 39 Predloga izmjena i dopuna Zakona o državnoj imovini da ga povuče iz procedure. Ukoliko do toga ne dođe, Izvršni odbor USSCG poziva sve poslanike da, štiteći nacionalni interes i interes budućih generacija, glasaju protiv ovog amandmana“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније