Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

02. 07. 2024. 17:39 >> 17:39

SASTANAK CEF-A

Guvernerka u Ljubljani: CBCG doprinijeće finansijskoj stabilnosti

Podsticanje regionalne i međunarodne saradnje doprinosi efikasnom rješavanju globalnih izazova, smatra guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović.

Radović je učestvovala na sastanku visokog nivoa u Ljubljani u organizaciji Centra za izvrsnost u finansijama (CEF), kojim Crna Gora odnedavno predsjedava na period od godinu dana.

“Na okruglom stolu se diskutovalo o globalnom kontekstu razvoja savremenih društava koja se suočavaju sa izazovima ubrzanih tehnoloških, klimatskih i demografskih promjena, te kontinuirane ekonomske neizvjesnosti”, saopštili su iz CBCG.

Radović je na okruglom stolu istakla da podsticanje regionalne i međunarodne saradnje doprinosi efikasnom rješavanju globalnih izazova.

"Prioriteti CBCG, uz primarni cilj – očuvanje finansijske stabilnosti, razvoj institucionalnih kapaciteta, regulatorno usaglašavanje u kontekstu pregovaračkog procesa za članstvo u EU i promovisanje i implementacija zelenih finansija", zaključila je ona. 

CEF je međunarodna institucija sa sjedištem u Ljubljani koja djeluje kao regionalni centar za razmjenu znanja i promoviše izgradnju i razvoj kapaciteta javnih službenika i institucija u Jugoistočnoj Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније