Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

01. 07. 2024. 14:23 >> 14:23

MONTECARGO

"Uklonjeni problemi u poslovanju, obnavlja se prevoz boksita i bakarnog koncentrata"

Iz crnogorske kompanije Montecargo, kazali su da period problema u poslovanju ostaje u prošlosti, jer se, kako su naveli, nakon skoro mjesec dana obnavlja prevoz boksita, kao i prevoz bakarnog koncentrata nakon dva mjeseca.

“Problemi nijesu riješeni do kraja, svaki od njih ima potencijal da bude ponovno aktivan na neki drugi način, međutim menadžment Montecarga radi na rješavanju problema sa glavnim ciljem, da sačuva kompaniju od svih narušavanja koji prijete”, kazali su iz te kompanije.

Ističu da Menadžment Montecarga, nije nijemo posmatrao nastalu situaciju i svakodnevnim zalaganjem probleme je podizao na sve veći i veći nivo rješavanja, preduzimajući sve neophodne korake koje je zahtijevala nastala situacija.

“Zajedno smo sa kompanijom Uniprom i Lukom Bar, uz podršku ministarstva saobraćaja na čelu sa ministrom Radulovićem, ministarstva rudarstva, socijalnog staranja i ministarstva finansija probleme riješili, pri čemu se intenzivno radi na pronalasku rješenja kako bi bivši radnici Rudnika boksita ostvarili svoja zagarantovana prava”, navode u saopštenju.

Takođe dodaju, prilagođavanje procesu promjene tehnologije prevoza bakarnog koncentrata, nakon zabrane prevoza i pretovara u Tams vagonima u roku odmah, zahtijevalo je vrijeme i novčana sredstva jer se iz prevoza isključuju specijalni Tams vagoni u kojima se prevoz do tada realizovao (350 vagona) i vrši se nabavka plato vagona i kontejnera, kako bi se prevoz nastavio na jedini dozvoljen način.

“Prevoz bakarnog koncentrata je obnovljen uz veliki napor, podršku i strpljenje, prvenstveno vlasnika robe kineske kompanije ZI JIN iz Bora i organizatora – logističara ovog prevoza kompanije Trans Cargo Logistic iz Beograda, kao i ostalih učesnika u ovom transportnom lancu, a to su Srbija Kargo, Luka Bar i Montecargo”, kazali su u saopštenju.

Najbitnija stvar u konačnici, kako ocjenjuju, jeste da se prevoz dvije ključne robe za kompaniju obnovio.

“Prevoz boksita i bakra čini 90 odsto ukupnog prevoza i prihoda po osnovu prevoza, kao osnovne djelatnosti kojom ostvarujemo prihode u poslovanju”, pojašnjavaju.

Kako su istakli, u ovom periodu tržišne krize uspjeli su da zaključe novi posao i prusmjere transport cementa na Luku Bar. U periodu krize izazvane pandemijom korona virusom izgubili su veoma značajan posao tj. prevoz automobila koji očekujemo da počne ponovo u septembru ove godine.

“Zahvaljujemo se svima koji su vjerovali u menadžment i dali doprinos u rješavanju problema. Takođe želimo da istaknemo da ne zamijeramo iskazanu zabrinutost zaposlenih za sudbinu Montecarga i poručujemo da smo svi zajedno na istom zadatku sa istim ciljem a to je opstanak i uspjeh naše kompanije. Odgovorno tvrdimo da ćemo braniti interes Montecarga i rješavati probleme kako izvan tako i unutar kompanije”, zaključuju uu saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније