Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

14. 06. 2024. 14:24 >> 14:32
1

NIK ĐELJOŠAJ

"Interes države je da Sveti Stefan bude otvoren"

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da izražava puno razumijevanje i dijeli nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu. Đeljošaj je kazao i da je interes države da Sveti Stefan bude otvoren.

"U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom „Adriatic properties“ a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu", naveo je Đeljošaj.

Uvjeren da sadašnja situacija ne ide na ruku ni jednoj strani, kako je naveo, još jednom je pozvao zakupca „Adriatic properties“ da "poštuje odredbe ugovora i shodno istom otvori Sveti Stefan".

Prema njegovim riječima, u suprotnom će Vlada, tj. resorno Ministarstvo, preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštiti interes države Crne Gore – a interes je, dodaje, da Sveti Stefan bude otvoren.

"Dakle, 44. Vlada koja je naslijedila ovo kao neriješeno pitanje iz minulog perioda, ima i želju i kapacitet da obezbijedi poštovanje ugovora, ali neće i ne može prihvatiti ništa mimo onoga što je predviđeno zakonima Crne Gore. U tom smislu, još jednom uz puno razumijevanje zahtjeva mještana, pozivamo na poštovanje odredbi ugovora o zakupu uz podrazumijevajuće poštovanje pozitivnih zakonskih propisa", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније