Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ Mina biznis ]

22. 05. 2024. 20:32 >> 20:32
Čitaj mi:

ACEA

Prodaja Teslinih automobila u Evropi najniža za posljednjih 15 mjeseci

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) objavilo je da je u aprilu u Evropskoj uniji registrovano samo 13,95 hiljada električnih vozila (EV) američke kompanije Tesla, 2,3 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Prodaja Teslinih automobila u Evropi u aprilu je najniža za posljednjih 15 mjeseci, što ukazuje na slab početak drugog kvartala 2024, prenosi Blumberg.

Registracije Teslinih vozila u Velikoj Britaniji su u aprilu pale 25 odsto međugodišnje, a registracije u prva četiri mjeseca 14 odsto međugodišnje, prenose Nezavisne novine.

Kompanija Tesla je 24. aprila objavila je da je njen prihod u prvom kvartalu pao devet odsto međugodišnje na 21,3 miljarde USD, prenijeli su mediji.

Profit Tesle je istovremeno pao 55 odsto međugodišnje na 1,13 milijardi USD, tako da je prilagođena zarada po akciji iznosila 45 centi, što je manje nego što su očekivali analitičari.

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk je tom prilikom naveo da je kompanija u prvom tromjesečju imala nekoliko problema koji su uticali na proizvodnju i dodao da očekuje znatno uspješniji drugi kvartal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније