Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

24. 04. 2024. 15:28 >> 17:03
Čitaj mi:

vlada saopštila

EBRD objavila pretkvalifikacioni tender za dionicu Mateševo-Andrijevica

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je pretkvalifikacioni tender za izgradnju druge dionice autoputa Mateševo - Andrijevica.

Poziv je dostupan na ECEPP web stranici – e nabavke EBRD-a (Montenegro: Design And Construction Of The Extension Of The Orient/Est-Med).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 23. jun 2024. godine.

Tender je otvoren za sve međunarodne učesnike, u skladu sa najnovijim Pravilima i politikama nabavke EBRD-a.

Ključni kriterijumi za učešće obuhvataju pravnu i finansijsku sposobnost, dokazano iskustvo na sličnim projektima, kao i usklađenost sa međunarodno priznatim standardima zaštite životne sredine, društvenih, zdravstvenih i bezbjednosnih normi.

Svi potrebni dokumenti i detaljni kriterijumi za pretkvalifikaciju dostupni su na ECEPP platformi.

Detaljniji uvid u tendersku dokumentaciju zainteresovani ponuđači će moći da ostvare prijavom na satj EBRD.

Podsjećamo, premijer Milojko Spajić najavio je danas da će pretkvalifikacioni tender biti objavljen i da će trajati dva mjeseca, odnosno do 23. juna.

„Nadamo se da ćemo dobiti maksimalan broj ponuđača i izvođača koji su zainteresovani za izvođenje ove dionice”, rekao je Spajić na konferenciji za novinare.

On je objasnio da nakon toga počinje procedura glavnog tendera, koja će trajati takođe dva mjeseca, i u okviru koje će od onih koji prođu pretkvalifikacioni tender biti izabran glavni izvođač.

Iz Vlade su objasnili da je istovremeno počeo i proces eksproprijacije, kako bi se izbjegli bilo kakvi problemi u vezi s tim u momentu kada počne gradnja dionice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније