Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Portal RTCG ]

21. 03. 2024. 14:37 >> 14:37
Čitaj mi:

SAŠA MUJOVIĆ

Pitanje Bilećkog jezera riješiti u saradnji sa BiH

Odgovarajući na pitanje oko Bilećkog jezera ministar rudarstva i energetike Saša Mujović kazao da po tom pitanju moramo naći mjeru kompromisa sa Republikom Srpskom, te formirati zajedničku grupu na nivou Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kaže da postoje dvije studije o Bilećkom jezeru koje kažu da 24 posto teritorije pripada Crnoj Gori.

Mujović je naveo da je imajući u vidu međunarodne deklaracije neminovno da Crnoj Gori pripada određena odšteta, ali da je pitanje o kolikoj odšeti je riječ i ko je relevantan da to potvrdi. Napominje da su arbitražni postupci dugotrajni i skupi.

"Zato je najbolje formirati zajedničku grupu na nivou država i naći mjeru kompromisa. Od njih ćemo dobiti predlog kako obeštetiti Crnu Goru. Istakli su da će to uraditi prema praksi koju već imau sa ostalim državma. Sigurno će se vratiti plaćanje koncesije Opštini Nikšić za potopljenu teritoriju", kazao je Mujović.

Kaže da i RS ima neke svoje zahjteve prema nama.

"Ona tvrdi da rad Hidroelektrana Piva ugrožava određeni dio teritorije, i oni smatraju da imaju pravo da pokrenu arbitražu protiv Crne Gore", saopštio je Mujović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније