Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

27. 02. 2024. 14:09 >> 14:15

TO BAR

Rekordno učešće turističke privrede na sajmu u Beogradu

Turistička organizacija Bar sa predstavnicima lokalne turističke privrede, predstavila je ponudu Barske rivijere na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Kako je saopšteno iz TO Bar, predstavljena je ponuda destinacija na štandu od 100 kvadrata, što je, kako kažu, do sada najveći izložbeni prostor na sajmu u Beogradu.

"Jedan je od najvažnijih događaja kada je riječ o promociji turističke ponude Bara upravo je Sajam u Beogradu. Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Srbije su na prvom mjestu po broju dolazaka, ukupno ostvarenih dolazaka u 2023. godini je 20 670 i ostvarenih noćenja 115 033. Sa preko 20 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom 2023. godine imali smo 86% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a ostvarili su 115 033 noćenja odnosno 92 % više. Gosti iz Srbije učestvovali su sa 20% u ukupnoj strukturi gostiju u kolektivnom smještaju. Nakon Sajma u Beogradu i interesovanja za našu destinaciju, očekujemo da će pozitivan trend biti nastavljen u tekućoj godini", navodi se u njihovom saopštenju. 

Za dobru atmosferu na štandu pobrinuo se, dodaju, muzički duo Anđa i Slađa, a na poseban način barsku gastronomsku ponudu predstavile su Žene Bara koje su za sve posjetioce pripremile specijalitete tradicionalne kuhinje barskog kraja.

Posjetioci su, navode, izrazili veliko interesovanje za cijene u privatnom i hotelskom smještaju, izlete na Skadarskom jezeru, zaleđe i pješačke ture, manifestacije, atrakcije i kulturno-istorijsko naslijeđe. Osim individualnih posjetilaca, turističkih agencija i operatora, štand TO Bar je privukao pažnju i brojnih medija koji su informisani o turističkim atrakcijama Barske rivijere.

"Zahvaljujemo svim predstavnicima lokalne turističke privrede koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i značajno doprinijeli promociji turističke ponude Bara. Na sajmu su uzeli hoteli: hotel Pearl Beach Čanj, hotel Stara Čaršija, hotel Kalamper, hotel Princess, Montenegro hotel, hotel Lovćen – Sutomore, Soho city, hotel Diman, hotel Bh – Dobra Voda, hotel Pharos, Istra Besac, hotel Porto Sole, Apartmani Lara, Konoba Akustik Sutomore, Kuće Lekovića, turistička agencija Ave Tours, JP Marina Bar, JP Kulturni centar i DOO Sportski centar Topolica", ističu iz TO Bar.

Kako navode, Međunarodni sajam turizma najposjećeniji  je sajam turizma u regionu. Održan je u periodu od 22. 02. do 25. 02. 2024. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније