Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Portal RTGG ]

22. 02. 2024. 18:07 >> 18:07
Čitaj mi:

SASTANAK SA SPAJIĆEM

Evropska investiciona banka otvara kancelariju u Podgorici

Evropska investiciona banka uskoro otvara kancelariju u Podgorici. To je izraz povjerenja u institucije i mjera posvećenosti razvoju Crne Gore - poručili su članovi delegacije Evropske investicione banke koja na čelu sa potpredsjednikom Kirjakosom Kakourisom boravi u posjeti Crnoj Gori a povodom potpisivanja Ugovora o donaciji 11 miliona eura vrijednog granta Evropske unije za oblast obrazovanja, saopšteno je iz Vlade Cren Gore.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija i istakao da će grant od 11 miliona dati snažan impuls modernizaciji i opremanju 13 obrazovnih ustanova širom Crne Gore.

“Ulaganje u prosvjetu je investicija za budućnost. Drago nam je što se Evropska unija još jednom potvrđuje kao naš partner na tom putu” kazao je Spajić, navodi se u saopštenju.
 
Kako kažu, u razgovoru sa delegacijom EIB-a premijer je predstavio plan razvoja Crne Gore do 2030. godine, koji se oslanja na intenziviranje projekata saobraćajne infrastrukture prvenstveno kroz gradnju mreže autopteva ali i kroz modernizaciju željezničke infrastrukture. On je poručio da ravnomjernog regionalnog razvoja nema bez jačanja saobraćajnih veza i istakao da je najava o nastavku gradnje autoputa već probudila interesovanje stranih investitora za ulaganja u sjever Crne Gore.
 
Predstavnici EIB-a su informisali premijera o namjeri diversifikacije saradnje sa Crnom Gorom i kazali da osim projekata u oblasti saobraćaja i podrške malim i srednjim preduzećima postoji prostor za jačanje saradnje u drugim oblastima, poput prosvjete.
 
"Vaša strateška vizija i promišljanje u pogledu finansiranja važnih projekta čuva zemlju od fiskalnih rizika. To je dobar, odgovoran i drugačiji pristup. Stoga sa pažnjom pratimo Vaše aktivnosti i želimo unaprjeđenje saradnje po svim osnovama. Jedan od izraza našeg odnosa prema Crnoj Gori je i odluka o otvaranju kancelarije u Podgorici, poručili su iz EIB-a", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније