Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

24. 01. 2024. 16:22 >> 16:23
Čitaj mi:

POSLANICI SNP-A

Osam bivših radnika Duvanskog zaslužuje jednak tretman sa kolegama

Poslanici SNP-a Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović smatraju da osam bivših radnika Duvanskog kombinata, sa kojima su se danas sastali, zaslužuju jednak tretman i isplatu otpremnine u iznosu koji ih ne bi diskriminisao u odnosu na druge radnike tog nekadašnjeg giganta. Oni su obećali da će SNP pomoći radnicima.

Bivši radnici Radovan Kostić i Željko Bugarin su upoznali poslanike sa problemom osam bivših radnika, nastalih usljed prestanka radnog odnosa zbog tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena ovog preduzeća.

“Problemi sa proizvodnjom, otpremom i plasmanom proizvoda su kulminirali u martu 2022 godine, što je rezultiralo otpuštanjem najvećeg broja zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Bivši radnici su podsjetili da je 2016. godine odlukom Vlade Crne Gore, kroz obezbijeđeni socijalni program, isplaćena otpremnina u iznosu od 12-15 hiljada eura za 56 radnika tadašnjeg Novog duvanskog kombinata.

“Budući da je dvoje njih ostalo u radnom odnosu, ostalo je sporno osam radnika kojima je poslodavac isplatio otpremninu od svega 2.200 eura, a koji su u poodmaklim godinama života zbog čega za njihovim radom ne postoji adekvatno interesovanje na tržistu”, navodi se u saopštenju.

Poslanici smatraju da pomenutih osam radnika zaslužuju jednak tretman i isplatu otpremnine u iznosu koji ih ne bi diskriminisao u odnosu na druge radnike bivšeg Duvanskog kombinata, čemu će SNP kao partija socijalne pravde dati svoj doprinos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније