Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ Mina ]

19. 12. 2023. 13:12 >> 13:12
Čitaj mi:

ĐELJOŠAJ

Potrebna veća podrška domaćim preduzetnicima

Ministarstvo ekonomskog razvoja radiće na unapređenju poslovnog okruženja, kako bi se privukle strane investicije i podržali domaći preduzetnici, poručio je resorni ministar Nik Đeljošaj na Studentskom ekonomskom forumu 2023, čija je tema Crna Gora na putu ka Evropskim integracijama.

Kako je kazao ključni izazovi sa kojima se suočava ekonomski sektor u Crnoj Gori su visoki nivo sive ekonomije, oskudna proizvodnja i preglomazna i neefikasna javna uprava.

Đeljošaj je na panelu u okviru foruma najavio da u resoru kojim rukovodi intenzivno rade na izradi nove strategije industrijske politike, koja će biti u potpunosti usaglašena sa direktivama EU, te da smatraju da je diverzifikacija proizvodne strukture, oslonjena na digitalnu transformaciju, ključ dugoročnog razvoja ekonomije.

On je dodao i da se planira izrada Akcionog plana za uklanjanje barijera, koji će biti dio reformske agende u vezi sa Novim planom rasta za Zapadni Balkan, kojim je opredijeljena podrška od šest milijardi eura za zemlje Zapadnog Balkana, od čega za Crnu Goru 413 miliona eura.

Đeljošaj je apelovao da se podrži akcija Kupujmo domaće, jer, kako je ocijenio, kupovinom naših proizvoda pokazujemo i ljubav prema državi, a plus pomažemo našu privredu.

"Naša analiza je pokazala da ako svi potrošimo samo deset eura mjesečno birajući domaće proizvode, u Crnoj Gori bi ostalo gotovo 60 miliona eura godišnje. Zamislite samo koliko je to škola, vrtića, renoviranih bolničkih odjeljenja. Tako da još jednom molim i apelujem da kupujemo domaće", zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније