Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

25. 10. 2023. 08:40 >> 09:00
2

ABAZOVIĆ I DAMJANOVIĆ

Policija da procijeni bezbjednost popisivača i instruktora

Odgađanje popisa značiće i dodatne troškove za državu, kazao je na sjednici Vlade premijer Dritan Abazović. On kaže da što se tiče aktuelne Vlade popis stanovništva može da počne. Na sjednici vlade je saopšteno i da su juče nepoznate osobe ometale rad instruktora i popisivača u Ulcinju, zbog čega je od Uprave policije zatraženo da se angažuje povodom procjene bezbjednosti popisivača.


„Mi imamo samo postupanje u skladu sa Uredbom, uredba mora da se promijeni naravno da svako može legitimno da donosi odluke. U ovom trenutku ne postoji nijedna prpreka da proces počne. Moramo da razmišljamo o dodatnim troškovima ako se proces odloži. Bez obzira na to potpuno legitimno da donose odluke. Što se tiče 43 vlade za nas je to pitanje u proceduralnom smislu arhivirano i svaka radnja može da počne onako kako je zanišljena“, kazao je Abazović, na sjednici Vlade.

Ministar finasija Aleksandar Damjanović je kazao da je Monstat zajedno sa ovom vladom spreman da sprovede popis.

Ometani popisivači u Ulcinju

Damjanović uputio je molbu Upravi policije da se angažuje povodom zahtjeva Monstata o procjeni bezbjednosti popisivača instruktora i popisivača koji im je upućen 16. i 23. oktobra.

On je na sjednici Vlade rekao da je juče ometan rad popisivača instruktora i popisivača u iznajmljenim zgradama u prostorijama Opštine Ulcinj.

Damjanović je rekao da su ih ometala nepoznata lica.

"O tome je napravljena službena zabilješka i data izjava u Upravi policije", rekao je Damjanović.

Abazović je kazao da to što se desilo u Ulcinju nije riječ o bilo kakvoj drami, te da je sve to, kako je naveo, sastavni dio pritiska koji je stvoren.

"Spremni da pomognemo sportske kolektive"

Abazović je na sjednici Vlade saopštio i da je Vlada spremna da pomogne sportske kolektive i saveze da odu na takmičenja.

"Jedini razlog zašto toga nema je jer nije bilo rebalansa - jer je zatvorena Skupština Crne Gore", kazao je premijer u tehničkom mandatu.

On je poručio da bi to trebalo da čuju, kako Vaterpolo savez, tako i svi drugi.

"Svi mogu da računaju na novac. Novac postoji ali zbog trenutnog stanja nije moguće da se izvrši isplata. Naš apel je da se taj rebalans usvoji što prije i da sportski kolektivi dobiju podršku države da nas predstavljaju na sportskim takmičenjima", naveo je Abazović.

Dodao je da njegova Vlada ostaje pri tome da sportistima treba da se pomogne.

- Ali da bi mogli tehnički to da izvršimo, potrebno je da imamo rebalans - dodao je Abazović.

 

Vlada Crne Gore će na današnoj sjednici razmatrati više tačaka među kojima je i plan pripreme zimske turističke sezone 2023/2024. godine.

Na dnevnom redu je usmena informacija o realizaciji aktivnosti iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Raspravljaće se i o Predlogu amandmana na Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu i Predlog amandmana na Predlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o zaduživanju Crne Gore za 2023. godinu.

Na dnevnom redu je i Informacija o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma za period januar - jun 2023. godine.

Kako je najavio ministar zdravlja raspravljaće se i o statusu Instituta Igalo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније