Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

20. 09. 2023. 19:01 >> 19:05

IZVRŠNI ODBOR

Penzioneri traže beskamatne kredite za zimnicu

Pokret penzionera Crne Gore obratio se Ministarstvu rada i socijalnog staranja preporukom za nabavku zimnice i ogrijeva penzionerima za 2023. godinu. Predlažu da se penzionerima čija su mjesečna primanja manja do 500 eura obezbijedi beskamatni kredit u iznosu do 500 eura na period od deset mjeseci kao i ostalim penzionerima kredit do 300 eura na period od pet mjeseci.     

"Sagledavajući dosadašnju praksu i način raspodjele zimnice za penzionere smatramo da je taj način  nehuman, podložan korupciji, ne zadovoljava kvalitet, a penzioneri i to skupo plaćaju. Na osnovu iznesenih primjedbi mi predlažemo da Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa ostalim ministarstvima Vlade Crne Gore obezbijedi sredstva koja bi se  kroz pozajmicu usmjerila penzionerima za pomoć prilikom nabavke zimnice i ogrijeva i to:  penzionerima čija su mjesečna primanja manja do 500 eura obezbijedi beskamatni kredit u iznosu do 500 eura na vremenski period od 10 mjeseci i ostalim penzionerima kredit do 300 eura na vremenski period od 5 mjeseci", poručuju u prijedlogu. 

Ističu da bi na ovakav način penzioneri bi sami uzimali i birali namirnice potrebne za zimnicu, a jedan dio tih sredstava bi opredijelila za nabavku ogrijeva, jer su cijene ogrijeva takve da penzioneri sa minimalnim penzijama to ne mogu obezbijediti.

"Ovo predlažemo isključivo zbog dosadašnjeg načina nabavke zimnice koja je bila netransparentna, zakonski neutemeljena (u sebi ima dosta sumnjivih i koruptivnih radnji) a pojedine trgovine su se na taj način oslobađale namirnica lošijeg kvaliteta sa kratkim rokom upotrebe namirnica, a cijene su nekad bile veće od 10 do 15% od cijena u maloprodaji a da ne navodimo propuste i koruptivne radnje kod podjele sirovog mesa.  Smatramo preporuku (predlog) utemeljenim, realnim humanim i korektnim. Tražimo hitno i brzo reagovanje", navode u prijedlogu.      

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније