Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

22. 08. 2023. 15:00 >> 15:12
1

ABAZOVIĆ

Prihodi Nacionalnih parkova premašili dva miliona eura, prvi put u istoriji

Prihodi Nacionalnih parkova prvi put u istoriji premašili su dva miliona eura, što je 80.000 posjetilaca više nego rekordne 2019. godine i čak 140.000 više nego prošle godine, napisao je na Tviteru premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

"Nacionalni parkovi zaključno sa 20. avgustom ostvarili su prihod od 2.041.000 eura što je apsolutni rekord u istoriji ovog preduzeća", kazao je Abazović na Tviteru.

Prema njegovim riječima, rezultat je u prihodima neuporediv u odnosu na prethodne godine.

"Veći je za skoro 950.000 eura u odnosu na 2019. (kada je iznosio 1.1 milion eura) i za preko milion u odnosu na 2022, kada je u istom periodu zabelježen prihod od 949.000 eura. Kad je riječ o posjetama, ove godine sve naše nacionalne parkove posjetilo je 459.502 posjetilaca, što je u poređenju sa rekordnom 2019. više za blizu 80.000 (379.348 u 2019. godini), a u odnosu na prošlu zabilježeno je čak 140.000 više prodatih ulaznica", naveo je Abazović.

On je čestitao menadžmentu NPCG na čelu sa Vladimirom Martinovićem, kao i svim promoterima prirodnih ljepota naše države koji su dali nemjerljiv doprinos u, kako je naveo, ostvarivanju ovakvog rezultata.

"Kakva pobjeda zelene Crne Gore. Idemo dalje, svim turistima želim ugodan boravak u našoj zemlji. Nastavljamo sa kampanjom Montenegro 365 i brendiramo Crnu Goru kao zelenu destinaciju. Kako je i rečeno - obaranje ukupnog rekorda turističke privrede nikad nije bilo bliže! Na pravom smo putu", napisao je Abazović na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније