Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

28. 05. 2023. 13:04 >> 13:04
3

ABAZOVIĆ

"Rekordan izvoz roba dokaz da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem"

Pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

"Prema podacima Centralne banke Crne Gore, izvoz roba iz Crne Gore je dostigao rekord od kada se mjeri i za prvi kvartal iznosi 226,8 miliona eura. Poređenja radi, u prvom kvartalu 2019. godine izvoz roba je iznosio 101 milion eura, 2020. godine 95 miliona eura, 2021. godine 108 miliona eura, a 2022. godine 216 miliona eura", poručio je Abazović.

Kako je istakao, pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem

"Evo najboljeg primjera kako se sa suzbijanjem korupcije i kriminala, eliminacijom monopola i rušenjem tajkunsko-kumovske ekonomije stvara bolja distrubucija pravde", poručio je Abazović.

Samim tim, kako je naglasio, rastu i svi ekonomski parametri u zemlji.

"Idemo dalje, podižemo životni standard i gradimo državu u kojoj će biti privilegija živjeti Hrabro - na pravom smo putu!", poručio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније