Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М. [ Mina ]

22. 05. 2023. 13:49 >> 13:49

PKCG

Odlična saradnja sa kompanijama iz Srbije i Vojvodine

Saradnja crnogosrkih i kompanija iz Srbije i Vojvodine je odlična, ocijenila je predsjednica Privredne komore (PKCG), Nina Drakić, i dodala da oni podržavaju napore privrednika iz Crne Gore da ostvare uspjeh u saradnji sa srpskim i vojvođanskim tržištem.

Drakić je predvodila delegaciju PKCG koja je tokom službene posjete Novom Sadu imala sastanak u Privrednoj komori Vojvodine (PKV). Jedan od povoda tog sastanka bio je, kako su objasnili iz PKCG, učešće crnogorskih privrednika na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Predsjednik PKV Boško Vučurević upoznao je tokom sastanka crnogorske privrednike sa relevantnim informacijama o stanju ekonomije u Srbiji i Vojvodini, sa posebnim akcentom na aspekt saradnje koji vojvođanske firme ostvaruju sa Crnom Gorom.

Iz PKCG je saopšteno da su se sagovornici saglasili da se u trgovini i drugim privrednim oblastima uspijeva, što pokazuje i veoma veliki rast robne razmjene u kojem značajno učešće i doprinos imaju privredna društva iz Vojvodine.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju poslovnih odnosa, razmjeni dobrih praksi i unapređenju saradnje kako na nivou komora, tako i u pogledu konkretnih poslovnih inicijativa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније