Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

26. 04. 2023. 12:57   >>  12:57 1

JOKOVIĆ

Bivši radnici FEP-a primiće trećinu neisplaćenih zarada

Bivši radnici Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina, njih 114, trebalo bi da do ponedjeljka prime dio od 27 neisplaćenih plata, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković.

On je na sjednici Vlade kazao da je to trećina od onoga što su oni tražili i da će taj dio neisplaćenih plata primiti nakon 123 mjeseca.

Za trećinu neisplaćenih zarada biće izdvojeno 348,7 hiljada eura.

“Ako je iko zaslužio da u ovoj državi primi nešto pred Praznik rada, uz sve poštovanje svih radnika, onda su to oni”, poručio je Joković.

Ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović, je saopštio da je ta fabrika, nakon što je u 2014. godini poslovala s gubitkom, prestala sa radom.

“Stečaj je uveden 2015. godine. Imali smo socijalni program Vlade koji je sproveden te iste godine. Isplaćene su otpremnine za 66 bivših radnika u iznosu od 675 hiljada eura”, precizirao je Adrović i dodao da je u skladu sa tada važećim zakonima u penziju otišlo 37 radnika.

Po osnovu Zakona o ostvarivanju prava na finansijsku podršku licima koja su bila zaposlena u preduzećima u sektoru rudarske i metalske industrije, pravo na finansijsku podršku od 12 hiljada eura ostvarila su 32 radnika.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja je utvrdilo da postoje neisplaćena dugovanja po osnovu neisplaćenih zarada bivšim radnicima u iznosu od 348,7 hiljada eura i to će biti isplaćeno iz tekuće budžetske rezerve. Ovim se završava i ta priča i rješava taj problem”, zaključio je Adrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније