Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

29. 03. 2023. 09:50 >> 09:59
1

SEZONA 2022.ZA 20% PREMAŠILA PRETHODNU

U Budvanskoj rivijeri očekuju bolju sezonu od prethodne

U Hotelskoj grupi Budvanska rivijera ove godine očekuju veći promet od ostvarenog u 2022. godini.

Hotelska grupa Budvanska rivijera je, kako je saopšteno iz te grupacije, proteklu turističku godinu zaokružila poslovnim rezultatom koji je sa preko 300 hiljada realizovanih noćenja, premašio pokazatelje sezone 2021. za 20%. Kažu da je to nakon globalne dvogodišnje stagnacije na turističkom tržištu otvorilo nove mogućnosti i prostor za projektovanje još boljih rezultata u sezoni 2023.

"Prema prvim buking presjecima, kako grupnih tako i individualnih aranžmana projektovani podaci su optimistični sa očekivanjem dobrih rezultata u sezoni od koje se zasigurno očekuje povećanje turističkog obima prometa u odnosu na 2022. godinu", navodi se u saopštenju kompanije.

Napominju da su u prvom kvartalu tekuće godine otvoreni hoteli Palas i Palas lux u Petrovcu, a krajem marta i hotel Aleksandar u Budvi.

"Mjesec mart protiče u znaku MICE aranžmana, i to Evropskog Šahovskog prvenstva (za žene), a prethodno su realizovani Seminari instituta za ekonomiju i pravo (iz Srbije) i međunarodni Seminar Instituta za javno zdravlje. Predsezonski period će prema za sada najavljenim rezervacijama rezultirati dobrom popunjenošću hotela, uz realizaciju nekoliko masovnijih aranžmana i očekivanje da se ovih dana intenzivira prodaja aranžmana posebno sa tržišta sa kojih se pokreću avio linije od kraja marta i do polovine maja mjeseca", navodi se u saopštenju.

Tokom aprila i maja, kako su kazali, najavljeni su organizovani dolasci grupa iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Poljske.

"U okviru redovnih aktivnosti u dijelu kvalitetne pripreme za turističku sezonu, ugovorena je saradnja sa brojnim partnerima Evrope za tekuću turističku godinu, uz kontinuirano prisustvo na svim značajnim međunarodnim sajamskim manifestacijama sa ciljem što je moguće intenzivnije promocije hotelske ponude, u konstantnoj namjeri da se kroz B2B radionice unapređuje saradnja sa postojećim i potencijalno novim poslovnim partnerima. U tom dijelu će i ove godine biti zastupljena raznolikost mreže emitivnih tržišta, uz napomenu da se otvaraju i nove emitivne zone, sa kojih su već prošle godine zabilježeni dolasci. Ovo se posebno odnosi na tržišta Egipta i Izraela", navode iz HG Budvanska rivijera.

Osim navedenih emitivnih tržišta prema ugovorenoj saradnji i najavama dolazaka za sezonu 2023, emitivna struktura će, kako su kazali, obuhvatiti tržišta Francuske, Češke, Poljske, Njemačke, zemlje Beneluxa uz podrazumijevanu pretpostavku velikog broja dolazaka gostiju iz regiona.

U ovom dijelu godine, kako su kazali, intenzivno rade na obezbjeđivanju kvalifikovanog kadra za sezonske pozicije, a sve u cilju pružanja visokokvalitetnog servisa i standardizovanja usluge, sa akcentom na domaće tržište rada.

"Kako Kompanija već dugi niz godina posluje na principima ISO standarda, turistička ponuda Grupacije Budvanske rivijere je upakovana u okvire kvalitativnih sertifikovanih standarda, koji su prepoznati na svim nivoima poslovanja. Odgovornim odnosom prema konceptu turističkog proizvoda i ulaganjem u kvalitet sertifikovane ponude, otvorene su nove perspektive razvoja Kompanije u svim segmentima poslovanja što se i potvrđuje kroz višegodišnje rezultate rada (ne uzimajući u obzir krizne godine)", navodi se u saopštenju.

ističu i da je hotel Aleksandar koji je otvoren krajem marta primio prve goste sa tržišta Izraela.

"Tokom aprila će biti otvoreni svi hoteli Grupacije, uz očekivanje da se kako u predsezonskom tako i u postsezonskom periodu realizuju aranžmani koji će direktno uticati na skraćenje sezonalnosti u radu hotelskih objekata i produžiti turističku sezonu sa kvalitetnijim kako fizičkim tako i finansijskim pokazateljima ovogodišnjeg turističkog prometa", zaključuje se u saopštenju HG Budvanska rivijera.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније