Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

16. 03. 2023. 14:54   >>  14:59

OPŠTINA BAR

Zeleno svijetlo za razvojni projekat za mještane Mrkojevića

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je odluka o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju zemljišta u svrhu rekonstrukcije regionalnog puta R-29 kroz Mrkojeviće, a na inicijativu Opštine Bar, saopštili su oni.

Kako navode, odluku je na predlog opština Bar i Ulcinj kandidovalo Ministarstvo finansija.

"Usvajanjem ovakve Odluke na Vladi Crne Gore stiču se svi uslovi za ubrzano rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, pa očekujemo od Ministarstva kapitalnih investicija i Uprave za saobraćaj, da u najskorijem roku raspišu tender kako bi se konačno počelo sa relizacijom ovog ključnog razvojnog projekta za mještane Mrkojevića ali i za Opštinu Bar", preciziraju u saopštenju.

Ističu da se nakon nepotrebno dugog čekanja, konačno na ovaj način, stvaraju uslovi za ubrzano rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u vezi rekonstrukcije puta od tunela Ćafe, preko Kameničkog mosta do Vladimirskih Kruta.

Podsjećaju kako su ipunili sve obaveze iz sporazuma koji su sa Upravom za saobraćaj potpisale Opština Bar i Opština Ulcinj u avgustu 2020. godine, i shodno dostavljenim procjenama Uprave za katastar isplatili 666.588 eura za eksproprijaciju zemljišta i 75.930 za poljoprivredne pripadnosti.

"Nastavićemo, sa nivoa lokalne uprave, da pružamo puni doprinos daljim aktivnostima i insistiramo na što hitnijoj relizaciji svih neophodnih postupaka", zaključeno je u saopštenju.

Mještani Mrkojevića prošle godine su protestovali nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Tada su izašli sa zahtjevima da se hitno donese odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022. godinu.

Tražili su i da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu i da se započne postupak eksproprijacije i isplati vlasnicima zemljišta sredstva koja su uplaćena od Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније