Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Biljana Rovčanin, TVCG ]

02. 02. 2023. 18:33 >> 18:28

ABAZOVIĆ NA SJEDNICI

"Braća Ban da ne upravljaju trajektom bez tendera"

Vlada je najavila raspisivanje tendera za dodjelu koncesija za upravljanje i korišćenje trajektne linije Kamenari-Lepetane kao i Luke Budva. Na sjednici je saopšteno i da će država, po ugledu na borbu protiv nelegalne eksploatacije šljunka, krenuti i u obračun sa svima koji se bave nelegalnom sječom šuma i krivolovom.

Firma Pomorski saobraćaj u vlasništvu biznismena Dejana i Dušana Bana i neće više moći da bez raspisivanja tendera i dodjele koncesija da upravlja i održava trajektnu liniju Kamerani Lepetane, saopštio je premijer Dritan Abazović.

"Mi sada od trajekta profitiramo 200 hiljada godišnje. Ako neko misli da će sa državnim dobrima da profit koji neko ostvari za tri dana plati godišnju koncesiju, a da mi onda u istom tom intervalu priča neko o grijanju u školama to se više neće desiti", kazao je Abazović danas.

Da se to ne bi desilo već na narednoj sjednici premijer će tražiti da se van snage stave zaključci vlade iz 2019, koji su to omogućili firmi Pomorski saobraćaj.

Bez raspisivanja tendera i izdavanja koncesija više neće biti moguće, kaže premijer, ni upravljanje lukom Budva.

"Hoće li država Crna Gora da odluči da to ustupi naprivremeno upravljanje dok se ne riješi staus koncesija opštini Budva to je stvar Vlade Crne Gore", kazao je Abazović.

"Ja bih više volio kada bi se to moglo vartiti u državno vlasništvu jer su to monopoli gdje se samo uzima novac", ocijenio je Vladimir Joković, ministar poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније