Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

17. 01. 2023. 16:08 >> 16:19

DAMJANOVIĆ PORUČIO

Radimo na stvaranju boljih uslova za IT zajednicu

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sa saradnicima, razgovarao je sa predsjednikom udruženja IT zajednice Crne Gore, Alekandrom Prelevićem i predstavnicima međunarodnih IT kompanija koje posluju u Crnoj Gori o stvaranju uslova koji će omogućiti da Crna Gora bude prepoznata kao idealna IT destinacija, kao i mjerama koje će doprinijeti ozbiljnom iskoraku u pozicioniranju ukupne informatičke zajednice u našem društvu.

“Predstavnici renomiranih kompanija iz ove oblasti, koji su vezali poslovni i lični angažman za Crnu Goru, predočili su izazove sa kojima se suočavaju u poslovanju na našem tržištu, upoređujući ovdašnje uslove sa uslovima u drugim evropskim zemljama. Najviše prostora za unaprjeđenje, vide u djelu poreskih politika ali i po pitanju definisanja rezidentnog statusa”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako se navodi u saopštenju Damjanović je ocijenio da Vlada prepoznaje značaj ove djelatnosti i da će, u okviru svojih mehanizama učiniti sve da uslovi poslovanja budu konkurentni sa najboljim evropskim standardima i da će se sa ciljem donošenja najboljih rješenja sprovesti detaljna komparativna analiza, koja će u krajnjem doprinijeti da broj predstavnika međunarodne IT zajednica u našoj državi, višestruko premaši postojeći nivo.

Današnjem sastanku prisustvali su predstavnici kompanija: Customertimes Montenegro, HTL Devco, ByteMinds Montenegro, Artec 3D Adriatika, Belka Games i DataArt Solutions, INC, New York.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније