Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

24. 10. 2022. 11:43 >> 11:42

DAMJANOVIĆ

Veliki potencijal u sektoru osiguranja

U sektoru osiguranja počiva veliki potencijal, na čijem razvijanju treba raditi i u ovim, globalno posmatrano, teškim vremenima, ocijenio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je to kazao tokom sastanka sa predstavnicima svih osiguravajućih društava koja posluju na tržištu Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija sastanak je bio prilika da se između ostalog razgovara i o interesovanju osiguravajućih društava za učešće u emisiji državnih zapisa, posredstvom kojih država planira da nadomjesti dio nedostajućih budžetskih sredstava.

"Predstavnici ovih društava pokazali su visok nivo spremnosti, da i dalje budu partneri države, podsjećajući na visok stepen njihove dosadašnje prisutnosti na tržištu kada je riječ o državnim hartijama. Ministar Damjanović zahvalio je na pokazanom interesovanju za nastavak i širenje saradnje, ocijenivši da u sektoru osiguranja počiva veliki potencijal, na čijem razvijanju treba raditi i u ovim, globalno posmatrano, teškim vremenima", navodi se u saopštenju.

Ministar je poručio da će Vlada, u sprezi sa osiguravajućim društvima, raditi na dodatnom unaprjeđenju uslova za poslovanje, konstatujući da je i za osiguravajuća društva veoma bitna finansijska stabilnost zemlje i predvidljivost u ekonomskim politikama, kojoj Vlada u potpunosti teži.

Tokom sastanka, kako se dodaje u saopštenju, analizirani su uslovi poslovanja i izazovi sa kojima se suočava osiguravajući sektor, uz sagledavanje perspektiva za unaprjeđenjem zakonskog i institucionalnog okvira, kao realnom podsticaju za relaksiranije poslovanje i širenje njegovog obima a razmijenjena su i mišljenja o aktuelnim trendovima na tržištu osiguranja i usklađenosti zakonske regulative u ovoj oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније