Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ MINA ]

09. 10. 2022. 22:42 >> 22:42

CBCG

Nagrada za modularno digitalno rješenje registracije korisnika

Drugi CBCG FinTech Hackathon na temu „Upoznaj svog klijenta – jednostavno i sigurno“, u organizaciji Centralne banke Crne Gore (CBCG), ICT Cortex i Udruženja banaka, završen je večeras svečanim proglašenjem pobjednika.

Iz CBCG je saopšteno da je ekipa pod nazivom „Marduk“ koju čine Saša Šćekić, Matija Ratković i Filip Dragović osvojila nagradu od 12 hiljada eura, koju je obezbijedila ta finansijska institucija.

"Oni su predstavili modularno digitalno rješenje za registraciju korisnika koje je, iako prvenstveno namijenjeno finansijskom tržištu, moguće prilagoditi i primijeniti i u drugim industrijama zasnovanim na KYC pristupu, poput osiguranja i telekomunikacija“, rekli su iz CBCG.

Pobjedničko rješenje, kako su objasnili, omogućava cjelokupni proces identifikacije korisnika primjenjujući u potpunosti elektronsko rješenje za KYC proces – Upoznaj svog korisnika.

Nagradu u iznosu od tri hiljade eura, koju je obezbijedila kompanija Masterkard, dobila je ekipa "KYCX360“.

„Drugoplasirana ekipa u sastavu Maša Miladinović, Aleksandra Milić, Heril Muratović, Boris Tuponja i Stefan Janković, osmislila je rješenje koje omogućava klijentima banke da kroz cijeli proces registracije i identifikacije prođu na jednostavan, brz i potpuno digitalizovan način“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, njihovo rješenje ima potencijal da se integriše sa već postojećim modulima koji se koriste u bankarskom poslovanju i na taj način formira jedinstveno integralno rješenje za registraciju korisnika i prodaju bankarskih servisa.

O nagradama je odlučivao međunarodni stručni žiri u sastavu viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić, viceguverner Narodne banke Gruzije Papuna Lezhava, direktor Sektora za IT, sajber bezbjednost i kontinuitet poslovanja u Adiko banci Zarija Milić, direktorka Akaunt menadžment sektora u kompaniji Masterkard Olga Dedović i Branimir Bukilić iz kompanije Data Dizajn.

Kalezić se u ime organizatora zahvalila partnerskim organizacijama, kao i svim učesnicima hakatona, ističući da je hakaton postigao svoj cilj i da su sva pristigla rješenja bila na izuzetno visokom nivou.

"Danas smo svi pobjednici, jer smo svjedočili uspješnom suočavanju sa izazovima koje nosi KYC proces, a koji će u krajnjem, klijentima omogućiti brži i bolji pristup uslugama, pritom im osiguravajući maksimalnu zaštitu privatnosti njihovih podataka“, rekla je Kalezić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније