Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

28. 09. 2022. 12:56   >>  12:52

SKUPŠTINA AKCIONARA

Akcionari EPCG u ponedjeljak o kupovini Željezare

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) trebalo bi da na vanrednoj Skupštini u ponedjeljak razmatraju odluku o davanju saglasnosti za kupovinu imovine bivšeg industrijskog kompleksa Željezare Nikšić.

Dioničari bi trebalo da donesu i odluke o razrješenju i izboru članova Odbora direktora.

Skupština akcionara je prvobitno bila zakazana samo sa tačkama koje se tiču razrješenja i izbora članova borda, a naknadno je dopunjena sa tačkom o kupovini Željezare.

Problemi za Željezarom počeli su nakon što je turski vlasnik, "Tosyali" grupa, saopštio da više ne namjerava da u toj fabrici pokreće proizvodnju i da će radnicima uručiti otkaze.

U moguću kupovinu Željezare tada se uključio vlasnik nikšićke kompanije Neksan, Miodrag Davidović, a nakon njega se i Elektroprivreda (EPCG) pojavila kao mogući investitor.

Vlada je u međuvremenu dala zeleno svjetlo EPCG da uđe u pregovore oko kupovine Željezare, a nakon toga joj je dala i saglasnost da emituje deset odsto svojih akcija na berzi, kao i da izvršna vlast može da otkupi te emitovane dionice.

To se i desilo prošle sedmice kada je država na Montenegroberzi kupila 3,34 miliona akcija EPCG za skoro 15 miliona eura.

Prodata količina akcija odgovara udjelu od 28,27 odsto od ponuđenog paketa.

Na prodaju je bilo ponuđeno deset odsto akcija EPCG, odnosno ukupno 11,81 milion dionica. Cijena po akciji je 4,49 eura.

Nakon prodaje akcija EPCG je spremna da uđe u rješavanje problema Željezare.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније