Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mediabiro ]

24. 09. 2022. 16:22   >>  16:22

RAJKOVIĆ

Kinesko tržište ogroman potencijal za Plantaže

Tržište Kine ima ogroman potencijal ne samo za proizvode Plantaža, već i za sve proizvođače iz Crne Gore, saopštio je direktor međunarodne prodaje u toj kompaniji Aleksandar Rajković.

„Nije lako plasirati svoje proizvode tamo. Velika je konkurencija i logistički izazovi. Međutim, vjerujemo da ćemo u budućnosti povećati obim naše saradnje i izvoz na to tržiše", rekao je Rajković Mediabirou.

On je podsjetio da Plantaže svoje proizvode već duže od deceniju plasiraju na kinesko tržište.

„Saradnja je počela sa kineskim državnim kompanijama Sinochem i Poly, a kasnije smo počeli da sarađujemo i sa nekoliko privatnih distributera u različitim đelovima Kine. Danas je Kina naše najveće izvozno tržište van zemalja regiona i pokrivamo neke od najvećih provincija, poput Pekinga, Šangaja i Ningboa", kazao je Rajković.

Kompanija Plantaže, lider u oblasti vinogradarstva, na godišnjem nivou proizvede oko 17 miliona flaširanih boca, a uspješno rukovodi i distribucijom najkvalitetnijih etiketa širom svijeta.

Iz kompanije su saopštili da zaposleni stručno i odgovorno vode brigu o najvećem vinogradu iz jednog komada u Evropi, površine 2,31 hiljadu hektara.

Atraktivnosti lokaliteta doprinose i tri jedinstvena vinska podruma, među kojima se ističe Šipčanik, u kojem čuvaju preko dva miliona litara vina.

"Najznačajniji proizvod na kineskom tržišu je Vranac Pro Corde. Gotovo više od polovine ukupne prodaje čini taj proizvod. I naša ostala crvena vina su veoma zastupljena, posebno ona iz premium segmenta koja se idealno slažu sa kineskom hranom", naveo je Rajković.

O kapacitetu Plantaža svjedoči i značajna proizvodnja stonog grožđa, breskvi, maslinovog ulja, loznih kalemova, kao i uzgoj pastrmke. Tokom proljeća i jeseni, lokalitet posjećuju turisti, koji uživaju u vinskim turama, obilascima podruma i degustaciji vina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније