Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

20. 09. 2022. 13:20 >> 13:18

ASK ODGOVORIO MANS-U

"Zarade uvećane u skladu sa zakonom"

Iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) tvrde da su zarade rukovodstvu te Agencije uvećane u skladu sa zakonom.

Oni su to kazali odgovarajući MANS-u koji je juče pozvao Vladu da poništi odluku kojom je na dan raspisivanja izbora povećala plate rukovodstvu ASK-a.

Kažu da MANS ne polemiše sa njima već sa zakonom.

"Po ko zna koji put NVO MANS, iznoseći poluinformacije i izostavljajući ključne elemente za potpuno razumijevanje situacije, ne polemiše sa Agencijom za sprječavanje korupcije već sa zakonom", kazali su iz te ASK-a.

Kaži i da je "priča o navodnom sukobu interesa je populistička i njome se pokušava zamagliti suština".

"Od donošenja Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, rukovodstvo Agencije, po članu 18, ostvaruje pravo na specijalni dodatak. Odluka Vlade Crne Gore od 3. avgusta 2022. godine kojom se to i konstatuje i kojom se usklađuju propisi, nije skandalozna, već – zakonita", tvrde iz ASK-a.

Simptomatičnim smatraju to što se, kako su kazali, MANS oglasio mjesec i po nakon što je Vlada donijela odluku, koja još nije ni stupila na pravnu snagu.

"Da li slučajno, termin reagovanja podudara se sa pokretanjem postupka ASK radi utvrđivanja postojanja ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije, slučaja direktno povezanog sa javnom funkcijom koju je obavljala izvršna direktorica ove nevladine organizacije. Na kraju, Agencija za sprječavanje korupcije nada se da će i oni koji na ovaj način iskazuju brigu o novcu građana, iste aršine o transparentnosti izvora i načina finansiranja i raspolaganja sredstvima, dosljedno primjenjivati i u sopstvenom slučaju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније