Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

15. 09. 2022. 15:42 >> 15:38

MINISTARSTVO FINANSIJA

"Paušalne izjave članova Pokreta Evropa Sad"

Tvrdnje političara iz  Pokreta Evropa sad, koji su kazali da nerješavanje hakerskog napada dovodi u pitanje preciznost rebalansa budžeta su paušalne i neodržive, saopšteno je iz Ministasrtva finansija. 

"Ministarstvo finansija u ime Vlade Crne Gore informiše javnost da su neodržive paušalne tvrdnje političara koji su ranije radili unutar struktura državnog organa koji se bavi finansijama, o tome da ”nerješavanje hakerskog napada dovodi u pitanje preciznost rebalansa”, odnosno izmjena i dopuna Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu", navodi se u saopštenju Ministarstva finasija.

Kako su kazali,   tim Ministarstva finansija je pripremio rebalans, koji se oslanja na ukupne raspoložive podatke potrošnje za tekući period, a podaci o potrošnji avgusta će u redovnoj proceduri biti dostupni tokom naredne sedmice.

"Kao i u ranijem nepreciznom informisanju javnosti od strane nosilaca političkih izjava, Ministarstvo finansija upućuje pažnju javnosti da je porez na dodatu vrijednost vrsta indirektnog oporezivanja potrošnje, pa samim tim predstavlja javni prihod koji se u cjelosti generiše iz potrošnje", navodi se u sopštenju.

Kako dodaju, Ministarstvo finansija je u ime Vlade odgovorno već upoznalo javnost da su podaci o planiranju, plaćanjima i izvršenju budžeta Crne Gore u stabilnom informaciono-tehnološkom (IT) okruženju.

"Navedeno kreira objektivnu bazu na osnovu koje se pripremao zakonski tekst o rebalansu budžeta", navodi se u saopštenju.

Kazači su i da  sistemska rješenja i odgovorni pristupi radu državne uprave predstavljaju resurs građana Crne Gore.

"Tekuće aktivnosti i postupanja državne uprave jesu obilježena napornim praćenjem značajne pisane korespodencije, ali kvalitet i posvećenost u radu su odrazi rada timova u državnim organima u kontinuitetu", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније