Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

03. 09. 2022. 16:40   >>  16:37 2

SPAJIĆ

"Gotovinsku rezervu obezbijedila prethodna vlada"

Gotovinska rezerva za ovu godinu obezbijeđena je odgovornim odnosom prethodne vlade prema javnim finansijama, saopštio je bivši ministart finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, u reagovanju na izvještaj agencije za kreditni rejting Standard & Poor's (S&P).

"Od stotina miliona eura minusa dođosmo do gotovinske rezerve za ovu godinu, koja je obezbijeđena kao rezultat našeg odgovornog odnosa prema javnim finansijama", naveo je Spajić na svom Tviter nalogu.

S&P je potvrdio stabilne izglede Crne Gore, uz zadržavanja ocjene 'B/B'.

U izvještaju se procjenjuje se da će Vladine gotovinske rezerve pokriti najveći dio njenog finansiranja u ovoj godini, kao i da će država imati konstruktivan odnos sa međunarodnim finansijskim institucijama, kako bi se uravnotežili svi nedostaci spoljnog finansiranja u narednoj godini.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније