Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

13. 07. 2022. 10:55 >> 11:25
2

MIHAILOVIĆ

Ubrzo tender za projektovanje druge dionice auto-puta

Vrlo brzo biće raspisan tender za projekovanje druge dionice od Mateševa do Andrijevice, a kasnije od Andrijevice do Boljara, kazao je Andrej Mihailović iz Monteputa.

“Mi se svi nadamo da će to biti brzo završeno. Teren je i dalje težak, ali je lakši od ovoga. Ovo je prioritetna dionica i najteža na ovom našem dijelu auto-puta”, kazao je on.

Svečano otvaranje prve dionice autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, biće upriličeno večeras od 20 sati na naplatnom mjestu Pelev brijeg. TVCG će otvaranje autoputa prenositi direktno na Prvom, Parlamentarnom i Satelitskom kanalu. Sve ćete uživo moći da pratite i putem Radija Crne Gore i RTCG Portala.

Milović je kazao da je izgradnja prve dionice auto-puta bio veliki izazov i za projektante i za izvođače.

“Objekat je grandiozan. Penje se od 60 do 1160 metara nadmorske visine na Mateševu. To je trebalo savladati. Trebalo je uraditi sve mostove, postaviti svu signalizaciju”, kazao je on.

On je istakao da je put spreman za upotrebu i upozorio građane da poštuju propise.

Prvih sedam dana vožnja prvom dionicom je besplatna, dok će putarina za putnička vozila od Smokovca do Mateševa biti 3,5 eura, motore euro, a za šlepere i velike kamione 17 eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније