Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z.

28. 06. 2022. 18:19 >> 18:17
2

"RAZRIJEŠITI CIJELI ODBOR"

Balota podnio ostavku u EPCG zbog Đukanovića

Funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Adis Balota podnio je danas ostavku na funkciju člana Odbora Elektroprivreda Crne Gore (EPCG). Kazao je da ostavka člana Odbora povlači razrješenje cjelokupnog Odbora direktora i obavezu sprovođenja nove procedure izbora.

On je kao razlog za ostavku naveo to što je za predsjednika Odbora predložen Milutin Đukanović iz DF-a, koji je, kako je Balota naveo, u prethodnom periodu sa te funkcije značajno doprinio brojnim neregularnostima u poslovanju kompanije i partijskom zapošljavanju.

"Politička funkcija i motivi Đukanovića, kao jednog od najviših funkcionera Nove srpske demokratije, su dominantno odredili obavljanje ovako važne funkcije u ekonomskom sistemu države", saopštio je Balota.

On je naveo da je i prethodna Vlada, odnosno njen premijer, koja ga je i izabrala na tu funkciju optužila Đukanovića da je pregovarao o otuđenju EPCG, "čime bi se nanijela nenadoknadiva šteta državnim i ekonomskim interesima Crne Gore".

"Znajući političku profilaciju g-dina Đukanovića nije teško zaključiti kome bi ta prodaja bila namijenjena i čije bi interese zadovoljavala. Svakako ne države Crne Gore, pa bi njegov izbor na funkciju predsjednika Odbora značio jasno ugrožavanje državnih interesa", rekao je Balota.

Prema njegovim riječima, postavljanje takvih kadrova ne smije biti dio politike Vlade čije je opredjeljenje da štiti vitalne interese države i EPCG kao sidro njene ekonomske nezavisnosti i stabilnosti.

"Članovi najvišeg organa upravljanja moraju da štite interese Crne Gore a ne bilo koje druge države", poručio je Balota.

On je podsjetio da shodno članu 171 Zakona o privrednim društvima ostavka člana Odbora povlači razrješenje cjelokupnog Odbora direktora i obavezu sprovođenja nove procedure izbora.

"Na to sam nedvosmisleno ukazao nakon podnošenja ostavke, a prije samog izjašnjavanja o predlogu za predsjednika Odbora koje nakon moje ostavke nije moguće sprovesti", zaključio je Balota.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније