Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

T.G. [ Mina ]

24. 06. 2022. 16:20   >>  16:18

OCIJENJENO NA SASTANKU

Država da nađe model obezbjeđivanja sredstava

Država Crna Gora treba da pronađe model obezbjeđivanja finansijskih sredstava za realizaciju projekata planiranih za naredni period u željezničkom sektoru, ocijenjeno je danas na sastanku u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Sastanak je održan između predstavnika Direktorata za željeznički saobraćaj, Agencije za zaštitu konkurencije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Učesnici sastanka su iskazali spremnost da u narednom periodu rade na obezbjeđivanju finansijskih sredstava za projekte generalnog remonta pruge Vrbnica-Bar, sanaciji 13 mostova i osam tunela, opremanje i modernizaciju depoa i radionica za održavanje voznih sredstava.

„S obzirom na to da je Željeznički prevoz Crne Gore jedini prevoznik u Crnoj Gori, koji obavlja usluge prevoza putnika u željezničkom saobraćaju, a ovakav vid usluge je od opšteg značaja, država Crna Gora treba da pronađe model obezbjeđivanja finansijskih sredstava za realizaciju projekata planiranih za naredni period u ovom veoma važnom sektoru“, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar Miloš Rajović zahvalio je prisutnima iz Agencije za zaštitu konkurencije i Evropske banke za obnovu i razvoj na organizaciji sastanka i iskazanom interesovanju za realizaciju projekata iz oblasti željezničkog saobraćaja i infrastrukture.

Sastanak je vodila generalna direktorica Direktorata za željeznički saobraćaj, Dragana Lukšić, a fokus razgovora bila je tema vezana za izdavanje državnih garancija za željezničke kompanije i to Željezničku infrastrukturu, Željeznički prevoz i Održavanje željezničkih voznih sredstava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније